Український легіон набирає добровольців у польському Любліні. Кого беруть служити
Категорія
Україна
Дата публікації

Український легіон набирає добровольців у польському Любліні. Кого беруть служити

Міністерство оборони України
Рекрутинговий центр

На базі Консульства України в Любліні (Польща) відкрився перший рекрутинговий центр для добровольців-громадян України.

Головні тези:

  • На базі Консульства України в Любліні відкрито рекрутинговий центр для добровольців-громадян України.
  • Український легіон — перший добровольчий підрозділ Збройних сил України, сформований з українців, які проживають за кордоном.
  • До Українського легіону можна вступити виключно добровільно з підписанням контракту.
  • Члени легіону навчатимуться в Польщі та підвищуватимуть кваліфікацію на базах НАТО в Європі.
  • Створення українського легіону на території Польщі передбачено у безпековій угоді між Україною та Польщею.

У Польщі відкрився рекрутинговий центр ЗСУ

Перший рекрутинговий центр відкрився на базі Консульства України в Любліні та працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв. На місці діє військово-лікарська комісія (ВЛК). Підготовка добровольців проходить на полігоні, наданому польською стороною. Україна забезпечує форму та тилове забезпечення, Польща — озброєння і техніку.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Як зазначається, процес для добровольців передбачає підписання контракту, 35-денне навчання на полігоні, подальше підвищення кваліфікації на базах НАТО в Європі.

Подати заявку можна через офіційний сайт або в консульствах та посольствах України, відзначили в Міноборони.

Український легіон — це перший добровольчий підрозділ Збройних сил України, сформований з українців, які проживають за кордоном.

Вступ до Українського легіону здійснюється винятково на добровільній основі з підписанням контракту. Легіон озброєний сучасною технікою та зброєю, що забезпечує високу боєздатність і ефективність у виконанні завдань. Підрозділ формується на території Польщі, навчання проводиться інструкторами НАТО на полігонах країн-партнерів.

У Польщі створять Український легіон

Підписана 8 липня у Варшаві безпекова угода між Україною та Польщею передбачає створення на території останньої країни українського легіону — нового добровольчого підрозділу.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, передає Укрінформ.

У нашій безпековій угоді ми зафіксували формування і підготовку на території Польщі українського легіону, нового добровольчого підрозділу. Ми маємо дуже позитивний досвід українсько-польсько-литовської бригади, і на основі такого досвіду ми дамо саме громадянам України, які зараз перебувають у Польщі, Литві, інших країнах ЄС, можливість добровільно приєднатися до оборони України. Український легіон буде тренуватися в Польщі та буде оснащений партнерами.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За його словами, кожен громадянин України зможе підписати контракт з ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?