Укренерго оприлюднило графіки відключень світла на 23 липня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укренерго оприлюднило графіки відключень світла на 23 липня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

За інформацією представників НЕК “Укренерго”, протягом 23 липня графіки відключень світла в Україні застосовуватимуться упродовж всієї доби. 

Головні тези:

  • Укренерго опублікувало графіки відключень світла на 23 липня з розподілом черг у різні години доби.
  • З 14:00 до 24:00 обленерго застосовуватимуть три черги відключень у Києві, Київській області та інших регіонах.
  • Керівник НЕК “Укренерго” прогнозує зменшення відключень світла в Україні в серпні, вересні та жовтні завдяки збільшенню обсягів електрогенерації.
  • Поліпшення енергетичної ситуації в Україні починає відбиватися на практиці з завершенням ремонтів на енергоблоках АЕС та зниженням температури.
  • Заплановано поступове зменшення дефіциту електрогенерації, що сприятиме більш стабільній постачанню електроенергії в країні.

Що відомо про графіки відключень світла в Україні протягом 23 липня

З 14:00 до 24:00 обленерго будуть застосовувати три черги відключень. В інші години доби діятимуть дві черги відключень, - зазначили в “Укренерго”.

При цьому у енергокомпанії ДТЕК зазначили, що у Києві, Київській області, Одещині, Донеччині, Дніпропетровщині з 14:00 до 24:00 є висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень. 

В Україні 23 липня застосовуватимуть 3 черги відключень світла
Енергетики

Що відомо про терміни поліпшення ситуації зі світлом в Україні

За словами керівника правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, починаючи з серпня і протягом вересня та жовтня в Україні значно поменшають обсяги відключень світла. 

Він зазначив, що дефіцит електрогенерації у серпні стане трохи меншим і буде поступово зменшуватись протягом вересня та жовтня.

Варто зазначити, що ситуація з відключеннями світла в Україні вже покращилась, завдяки завершенню ремонтів на кількох енергоблоках українських АЕС.

Ті блоки, де замінювали спрацьоване ядерне паливо на нове, запрацювали. Також в Україні почала спадати аномальна спека.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?