Укренерго заявило про пом'якшення графіків відключень світла 28 серпня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Укренерго заявило про пом'якшення графіків відключень світла 28 серпня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

В НЕК “Укренерго” представили зменшені за тривалістю графіки відключень світла протягом середи, 28 серпня. 

Головні тези:

  •  28 серпня в Україні будуть застосовуватися 2 черги відключень світла одночасно в усіх регіонах.
  • Укренерго закликало українців берегти електроенергію та уникати вмикання декількох потужних електроприладів одночасно.
  • Тривалість відключень світла залежить від кількості черг: від 4 годин на добу при одній черзі до понад 12 годин при чотирьох чергах.
  • Споживачі, які не є об'єктами критичної інфраструктури, поділені на 6 черг в залежності від обсягу обмежень на відключення.
  • На середу, 28 серпня, графіки відключень світла будуть легшими порівняно з попереднім днем, коли було обмежено до 4 черг споживачів одночасно.

Що відомо про графіки відключень світла у середу, 28 серпня

За інформацією “Укренерго”, протягом 28 серпня протягом усієї доби у всіх регіонах України застосовуватимуться 2 черги відключень одночасно.

28 серпня обленерго будуть застосовувати заходи обмеження споживання. Протягом всієї доби в усіх регіонах діятимуть дві черги відключень, - зазначається у заяві “Укренерго”.

У відомстві закликали українців заощаджувати електроенергію і не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів.

Водночас обмеження середи будуть легшими, ніж у вівторок, коли обмежували до 4 черг споживачів одночасно.

Що відомо про тривалість відсутності світла в залежності від кількості черг на відключення

Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг. Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.  Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?