Умєров та Остін проведуть зустріч у Пентагоні — відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Умєров та Остін проведуть зустріч у Пентагоні — відома причина

Умеров та Остін
Джерело:  Укрінформ

2 липня керівники оборонних відомств України та США, Рустем Умєров і Ллойд Остін проведуть зустріч у Пентагоні.

Головні тези:

  • Зустріч міністрів оборони України та США є важливою для оборонного співробітництва двох держав.
  • Група законодавців США закликає Пентагон підготувати більше українських пілотів на винищувачах F-16 через критичний момент у війні з РФ.
  • Події в Пентагоні підкреслюють постійну підтримку Сполучених Штатів суверенітету й безпеки України.
  • Надання Україні літаків F-16 вимагає підготовки кваліфікованих пілотів для максимальної ефективності в умовах війни.

Україна та США обговорять питання двостороннього оборонного співробітництва

Про це повідомила в понеділок під час пресбрифінгу заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Міністр оборони України Рустем Умєров завтра відвідає Пентагон для зустрічі з міністром Остіном. Цей візит підкреслює постійну відданість Сполучених Штатів підтримці суверенітету й безпеці України — зауважила представниця оборонного відомства США.

Вона поінформувала, що сторони обговорять двостороннє оборонне співробітництво, питання регіональної безпеки, а також шляхи посилення оборонного партнерства між США й Україною.

Пентагон закликають підготувати більше українських пілотів на F-16 — Politico

Група демократів у Палаті представників Конгресу США закликає Пентагон розширити підготовку українських пілотів винищувачів F-16.

Як зазначається, законодавці на чолі з депутатом Адамом Шиффом підтримують запит України на підготовку ще 10 українських пілотів F-16 цього року і в новому листі просять міністра оборони Ллойда Остіна задовольнити цей запит.

Прохання надходить у критичний момент триваючої війни РФ проти України, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни, — йдеться у листі 15 законодавців, який отримав Politico.

До кінця року Україна матиме більше літаків F-16, ніж кваліфікованих пілотів, щоб ними керувати, ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні, додали вони.

Минулого року президент Джо Байден схвалив передачу Україні літаків з Норвегії, Бельгії, Данії та Нідерландів, але підготовка пілотів зіткнулася з логістичними проблемами.

Американські законодавці стверджують, що союзники по НАТО мають широкі навчальні програми і могли б задовольнити запит України на додаткові тренування. Але вони хочуть, щоб Пентагон очолив цей процес. Вони пишуть, що він "може забезпечити найдоцільніший спосіб" розширення програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?