Умєров анонсував отримання Україною літаків F-16 від Норвегії. Коли саме
Категорія
Україна
Дата публікації

Умєров анонсував отримання Україною літаків F-16 від Норвегії. Коли саме

Рустем Умєров
F-16

Міністри оборони України та Норвегії Рустем Умєров та Бйорн Арільд Грам 17 жовтня обговорили поточну ситуацію на фронті, потреби України в далекобійній зброї та зміцнення протиповітряної оборони. Найближчим часом Норвегія передасть Україні шість винищувачів F16.

Головні тези:

  • Україна отримає шість літаків F-16 від Норвегії для посилення своїх оборонних можливостей.
  • Домовленості між міністрами оборони України та Норвегії передбачають зміцнення протиповітряної оборони та співпрацю в галузі оборонної промисловості.
  • Президент України Володимир Зеленський підтвердив плани збільшення кількості бойових літаків в Україні та покращення тренування пілотів.
  • Умєров пропонує Норвегії долучитись до прямого фінансування українських оборонних підприємств та взяти «шефство» над бригадою ЗСУ.
  • Збільшення кількості літаків F-16 в Україні вказує на зростання оборонної потужності країни та її готовність до захисту суверенітету.

Україна отримає 6 літаків F-16 від Норвегії

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у Фейсбуці.

Під час Ради Україна-НАТО провів двосторонні переговори з міністром оборони Норвегії Бйорном Арільдом Грамом. Подякував норвезькому уряду та народу за безпрецедентну підтримку України. Обговорили поточну ситуацію на фронті та наші потреби, зокрема у далекобійній зброї. Досягли конкретних домовленостей щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони.

Рустем Умєров

Рустем Умєров

Міністр оборони України

За його словами, окремий фокус переговорів — авіаційна складова. Зокрема посилення спроможностей України винищувачами F16.

Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом.

Також міністри обговорили питання розвитку української оборонної промисловості.

Умєров запросив Норвегію долучитись до «Данської моделі» — прямого фінансування українських оборонних підприємств. Крім того, міністр запропонував Норвегії взяти «шефство» над однією з бригад ЗСУ за зразком Франції, яке включає тренування та комплектування.

Кількість F-16 в Україні може збільшитися

Як повідомив нещодавно глава держави Володимир Зеленський, під час наради з командуванням Повітряних сил ЗСУ вони знайшли спосіб розширення українського флоту винищувачів F-16.

Провів нараду щодо нашого флоту F-16 разом з командуванням Повітряних сил. Є чітке розуміння кроків, як збільшити кількість бойових літаків в Україні та пришвидшити тренування наших пілотів.

Окрім того, президент додав, що під час наради також були визначені всі завдання для Повітряних сил і Міністерства оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?