Уряд Польщі направив на кордон із Білоруссю додаткові сили після нападу мігрантів
Категорія
Світ
Дата публікації

Уряд Польщі направив на кордон із Білоруссю додаткові сили після нападу мігрантів

Уряд Польщі
Джерело:  RMF 24

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про відновлення буферної зони на кордоні з Білоруссю після нещодавнього нападу мігрантів на прикордонника, який отримав ножове поранення.

Влада Польщі вважає міграційний тиск на кордоні з Білоруссю операцією РФ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський 28 травня під час брифінгу повідомив, що 90 відсотків осіб, які намагаються нелегально дістатися до Польщі з Білорусі мають російські візи.

Міграційний тиск на кордон ЄС він назвав операцією, організованою РФ.

На пресконференції в селі Дубичі Церковні, що поблизу кордону з Білоруссю, прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував напад мігрантів.

Військові і службовці захищають наш кордон ризикуючи своїм життям. Поранений солдат — під доброю опікою, і його родина також.

Дональд Туск

Дональд Туск

Прем’єр-міністр Польщі

Деталі нападу мігрантів на польського прикордонника поблизу Білоруського кордону

10 квітня польські прикордонники та військові зірвали спробу понад 220 іноземців нелегально перетнути кордон з території Білорусі.

Польський прикордонник отримав поранення від удару ножем, завданого йому іноземцем, який намагався прорватися через шлагбаум на кордоні з білоруссю. Це трапилося в районі прикордонної застави в селі Дубичі Церковні.

Група з близько 50 іноземців кидали в бік польських патрулів гілки та каміння. Під час спроби мігрантів силою перетнути кордон один з них завдав ножового поранення польському військовому.

Уряд Польщі оголосив про виділення 10 млрд. злотих ($2,6 млрд.) на програму “Щит Схід”, яка передбачає, серед іншого, будівництво укріплень і дамб уздовж східного кордону.

Заступник голови Міністерства оборони Цезарій Томчик перед цим повідомив, що поранений прикордонник перебуває у важкому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?