Уряд виділив 1,5 млрд грн на відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд виділив 1,5 млрд грн на відновлення Зміївської та Трипільської ТЕС

Денис Шмигаль
Зміївська ТЕС

Український уряд виділив понад 1,5 млрд грн для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

Україна відновить Зміївську та Трипільську ТЕС

Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про виділення понад 1,5 млрд грн для відновлення та відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, 726 млн грн було виділено для державної компанії "Центренерго" з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 млн грн — з фонду ліквідації наслідків агресії.

Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко, — йдеться у повідомленні.

Очільник уряду переконує, що енергетики наразі контролюють ситуацію, однак генерації електроенергії не вистачає, аби покрити все споживання, тому «Укренерго» вимушене повернутися до графіків відключень, як для промисловості, так і для населення.

Шмигаль запевнив, що уряд, енергетики та всі відповідальні відомства працюють у безперервному режимі, щоб максимально покращити ситуацію.

Армія РФ зруйнувала Зміївську та Трипільську ТЕС

В результаті російського удару 22 березня було знищено всі блоки Зміївської ТЕС.

За словами очільника наглядової ради «Центренерго» Андрія Готи, команда, яка змогла з нуля підняти Зміївську ТЕС після попередніх обстрілів та забезпечити успішне проходження опалювального сезону, готова до нових викликів.

Ракетна атака РФ 11 квітня повністю зруйнувала Трипільську ТЕС в Київській області. Унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині. Вона є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?