Уже були онлайн-зустрічі. Зеленський заявив про план для переговорів з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Уже були онлайн-зустрічі. Зеленський заявив про план для переговорів з Росією

Зеленскький

Український лідер Володимир Зеленський повідомив, що він та його команда наразі активно працюють над планом, який буде стартом і фундаментом для того, щоб говорити в будь-якому форматі з країною-агресоркою РФ.

Головні тези:

  • Володимир Зеленський розповів про роботу над планом для переговорів з Росією.
  • Він може стати фундаментом для завершення війни.
  • Попри бажання України досягнути миру, Зеленський підкреслює, що Росія наразі хоче продовжувати війну.

Переговори України та РФ все-таки можливі

За словами глави держави, уже підготовлено 3 пункти, а з представниками РФ відбулися зустрічі в онлайн-форматі.

Володимир Зеленський також офіційно підтвердив, що "ще будуть зустрічі офлайн і онлайн".

Попри це, він не приховує, що станом на сьогодні країна-агресорка Росія хоче продовжувати війну.

Ми заявили, що готові бачити Росію на другому Саміті, тому що всі наші союзники, включно з найближчими, які на нашому боці та завжди проти російської агресії, — усі сказали, що Росія має бути на другому Саміті. Тому що воює Росія проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни. І як ми сказали на початку листопада, весь план буде готовий.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

За словами президента України, це буде старт і фундамент для того, щоб говорити в будь-якому форматі з країною-агресоркою РФ.

У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, тому що буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміла їхня реакція на конкретику, а не просто взагалі: “ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну", — зазначив Володимир Зеленський.

План перемоги України. Що наразі відомо

Як повідомив нещодавно глава держави, згаданий план містить 4 конкретні пункти про посилення обороноздатності України, а також ще один, який стосується післявоєнного періоду.

Журналісти запитали в українського лідера, що він має намір робити, якщо президент Байден не підтримає такий план дій і "потрібен буде "план Б".

Ми вже в "плані Б", ми у ньому живемо і боремось. У нас ніколи не було "плану А", бо "план А" був — не допустити повномасштабного вторгнення, посилити Україну зброєю і превентивно накласти санкції на РФ, щоб вона боялась навіть думки про повномасштабне вторгнення. Тож ми вже у цьому плані, — пояснив президент України.

За словами Зеленського, він не знайомий зі змістом стратегії адміністрації Байдена щодо російсько-української війни — таємним документом, який у Білому домі підготували на запит Конгресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?