В армії РФ виникли проблеми на фронті через атаки українських дронів — аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

В армії РФ виникли проблеми на фронті через атаки українських дронів — аналітики

рф
Джерело:  ISW

Росія не може належним чином на фронті захиститися від атак українських безпілотників.

У росіян виникла нова проблема на фронті

За даними ISW, росіяни посилюють захист для протидії українським безпілотникам, але навряд чи їм вдасться розгорнути мобільні вогневі групи в необхідному масштабі.

Зокрема, окупанти формують мобільні вогневі групи у складі невизначених загальновійськових армій, а також армій ВПС і ППО для боротьби з безпілотниками. Цих окупантів оснастять тепловізорами, системами радіоелектронної боротьби (РЕБ) і кулеметами, встановленими на пікапах.

Наразі невідомо, де росіяни мають намір розгорнути мобільні вогневі групи, а також їхній склад і ешелонування.

За словами експертів, загарбники стикаються із загрозою українських безпілотників як на території окупованої України, так і в Росії на нафтопереробних заводах та інших об'єктах критичної інфраструктури, які підтримують військові зусилля Росії. Поки неясно, чи зможуть ці мобільні групи захистити територію, яку атакують українські безпілотники.

За описом у ЗМІ російські мобільні групи схожі на українські, які активно використовуються  весни 2023 року через регулярні атаки ударних БПЛА.

Українські сили вже давно завдають ударів з безпілотників по російських цілях в окупованій частині України, і рішення російського військового командування сформувати мобільні вогневі групи, ймовірно, є відповіддю на нещодавню інтенсифікацію ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах у лютому та березні, — зазначають аналітики.

Вони припускають, що окупанти мають труднощі з належним розгортанням систем ППО ближнього радіуса дії вздовж очікуваних векторів польотів українських безпілотників. При цьому російські військові, схоже, навіть не змогли прикрити важливі потенційні цілі в добре захищених районах РФ.

РФ хоче захистити свої НПЗ від атак українських дронів системами РЕБ

Як зазначає АТЕШ, для НПЗ закуповують системи радіоелектронної боротьби проти українських безпілотників дальньої дії.

Основний вибір припав на мобільні комплекси типу "Шпак". Ці системи РЕБ активно застосовуються армією Росії у війні проти України.

Як відомо системи РЕБ неспроможні перехоплювати всі типи безпілотників. Є інформація, що деякі заводи вже мали такі системи на момент атак, але вони їм не допомогли. Передбачається, що українські дрони використовують передові технології, що робить їх складнішими для виявлення та перехоплення — зазначають партизани.

Окрім придбання нових систем РЕБ на підприємствах зміцнюються резервуари мішками з піском. Також застосовуються маскувальні мережі, а в нічний час доби відключається освітлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?