В якій області України найбільш активні російські ДРГ — дані ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В якій області України найбільш активні російські ДРГ — дані ДПСУ

дрг
Джерело:  РБК Україна

З кінця 2023 року у Сумській області росіяни найбільш активно застосовують свої диверсійно-розвідувальні групи.

В якій області найбільш активні російські ДРГ

За його словами, загарбники намагаються використовувати ДРГ, зокрема, і з метою викриття місць розташування українських захисників, лінії оборони, щоб наносити туди ураження.

Такі групи можуть налічувати 4-5 осіб, були групи у складі понад 10 осіб, а були — і до 20, які під час своїх дій намагалися навіть ділитися на менші групи для того, щоб оточити наших захисників. Спроби заходу ДРГ фіксуються по всій протяжності кордону Сумщини — вони з'являються на всіх ділянках. Але ми викриваємо такі групи, — заявив Демченко.

Він зазначив, що росіян на кордоні з Сумською областю немає потужного угрупування для наступу.

Протяжність кордону з Росією в межах Сумської області складає понад 560 кілометрів. Але за тими даними, які є у нас, у ворога на цьому напрямку поки немає такого потужного угрупування, яке б могло, застосувавши сили та засоби, досягти якоїсь стратегічної цілі або, умовно, дійти до Сум, — каже Демченко.

Ситуація на кордоні з РФ

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що 10 травня окупанти розпочали наступ на північні райони Харківської області. За його словами, існує ймовірність, що росіяни можуть спробувати атакувати з Сумського напрямку.

Зважаючи на ситуацію, що склалася на Харківщині, де російські війська здійснили наступ, українські прикордонники не виключають подібного сценарію розвитку подій і в Сумській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?