В Ізраїлі почалися масові антиурядові протести
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі почалися масові антиурядові протести

Ізрaїль
Джерело:  The Times of Israel

Десятки тисяч людей в Ізраїлі вийшли на протест, вимагаючи відставки Біньяміна Нетаньягу.

Антиурядовий протест в Єрусалимі

4-денний урядовий протест перед Кнесетом в Єрусалимі вимагає відставки уряду.

Організатори протесту також закликали провести дострокові вибори в Ізраїлі, а лідерів країни погодитися на угоду про заручників, яка призведе до звільнення 130 полонених, які утримуються в Газі з часу нападу ХАМАС на країну 7 жовтня.

Ще однією вимогою є відмовитися від ухвалення закону, що звільнив би членів ультраортодоксальної спільноти від служби в армії за призовом.

Ввечері 31 березня протестувальники встановили понад 100 наметів біля Кнесету, щоб спати на місці події.

Організатори повідомляли, що в акції взяли участь понад 100 000 людей, тоді як ЗМІ повідомляли про десятки тисяч.

Багато учасників мітингу в Єрусалимі висловили недовіру Нетаньяху та розчарування тим, що в країні ще не відбулися вибори.

Неймовірно, що цю країну, яка була настільки успішною... веде [цим] шляхом одна людина та її поплічники, — сказав один з демонстрантів.

Що каже Нетаньягу та опозиція

Лідер опозиції Яїр Лапід у зверненні до демонстрантів проголосив, що єдине, що має значення для Нетаньяху — це залишитися на посаді.

Він звинуватив прем’єр-міністра в тому, що він більше зосереджується на забезпеченні задоволення своїх партнерів по коаліції, ніж на допомозі громадянам, які постраждали від війни.

Нетаньягу у неділю ввечері сказав, що вибори б паралізували країну «у розпал війни, за мить до перемоги» — на термін до восьми місяців.

Це паралізувало б переговори про звільнення наших заручників і поклало б край війні до того, як цілі будуть повністю досягнуті. І перший, хто привітав би це, — ХАМАС.

Біньямін Нетаньягу

Біньямін Нетаньягу

прем’єр Ізраїлю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?