В Ізраїлі розкрили плани стосовно відповіді на атаку Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ізраїлі розкрили плани стосовно відповіді на атаку Ірану

Армія Ізраїлю
Джерело:  The Times of Israel

Глава Міноборони Ізраїлю Бені Ганц зазначив, що у відповідний момент Ізраїль відповість на атаку з боку Ірану. 

Що відомо про плани Ізраїлю що відповіді на атаку Ірану

Ганц пояснив, що наразі Ізраїль має зміцнити стратегічне партнерство і взаємодію з іншими країнами у регіоні.

Іран — це глобальна проблема, це регіональний виклик і це також небезпека для Ізраїлю, і вчора світ чітко стояв разом з Ізраїлем перед обличчям цієї небезпеки. Ізраїль проти Ірану, світ проти Ірану — ось результат. Це стратегічне досягнення, яке ми повинні використовувати для безпеки Ізраїлю, — підкреслив глава Міноборони Ізраїлю.

За його словами, наразі потребують зміцнення побудований Ізраїлем стратегічний альянс і система регіонального співробітництва.

Ізраїль вчора довів, що він є якорем військової та технологічної могутності, а також якорем безпеки на Близькому Сході, — наголосив Ганц.

Міністр також наголосив, що Ізраїль ще відповість Ірану за вчорашню атаку.

Перед загрозою Ірану — ми створимо регіональну коаліцію і будемо вимагати від Ірану ціну, в той спосіб і в той час, який нас влаштує. І найголовніше — перед обличчям бажання наших ворогів завдати нам шкоди ми об'єднаємося і станемо сильнішими, — підкреслив Ганц.

Він також зауважив, що Ізраїль ще не виконав всі свої завдання, зокрема такі, як повернення заручників і усунення загрози для жителів півночі і півдня.

За інформацією журналістів CNN, наразі Ізраїль разом з партнерами визначає характер відповіді на атаку з боку Ірану.

Варіанти відповіді на іранську атаку, ймовірно, будуть детально обговорені під час засідання військового кабінету Ізраїлю в неділю, 14 квітня.

При цьому стало відомо, що США не братимуть участі у відповіді на атаку Ірану по Ізраїлю.

Якої ціни вимагає Ізраїль за атаку Ірану

За словами речника МЗС Ізраїлю Ліора Хаята, у першу чергу світова спільнота та міжнародні організації мають визнати Іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією і ввести проти Ірану потужні санкції.

Як наголосив речник ізраїльського МЗС, санкції проти Ірану мають стосуватися, зокрема, іранської ракетної галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?