В ЄС офіційно анонсували новий потужний пакет санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС офіційно анонсували новий потужний пакет санкцій проти РФ

санкції проти РФ
Джерело:  Жозеп Боррель

Уже 15 листопада Європейська комісія має намір представити 12-й пакет санкцій проти Російської Федерації.

Євросоюз введе проти Росії нові санкції

З такою заявою 13 листопада виступив високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

За словами шефа європейської дипломатії, у 12-му пакеті санкцій проти країни-агресорки Росії будуть не лише нові прізвища.

Вони також торкнуться російських алмазів та нафти. Офіційний Брюссель має намір ввести й інше обмеження, про які стане відомо згодом.

До слова, нещодавно в Євросоюзі нарешті пояснили затримку з пропозицією нового пакета санкцій проти РФ

Як заявили нещодавно представники ЄК, головна причина це те, що переговори щодо підготовки санкцій неочікувано для всіх затягнулися.

В Єврокомісії стверджують, що саме це завадили Урсулі фон дер Ляєн представити пропозицію 12-го пакета обмежень проти РФ ще минулого тижня.

12 пакет санкцій ЄС проти Росії: що наразі відомо

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час нещодавнього візиту до Києва заявила, що незабаром офіційний Брюссель оголосить про 12-й пакет санкцій проти Росії.

Згідно з даними Bloomberg, цей пакет передбачає обмеження на торгівлю товарами сукупною вартістю близько 5 мільярдів євро.

Окрім того, зазначалося, що він також включатиме понад 100 фізичних та чотири десятки юридичних осіб.

За словами журналістів, Брюссель також сперечається щодо працевлаштування росіян на роботу в так звані "чутливі" сектори й репатріації російських активів у ЄС.

Як уже згадувалося раніше, глава держави Володимир Зеленський багато разів закликав наших партнерів посилити санкційний тиск на країну-агресорку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?