В ЄС відреагували стосовно наступу ЗСУ в Курській області
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС відреагували стосовно наступу ЗСУ в Курській області

ЄС
Джерело:  Укрінформ

Україна в межах своєї оборонної війни проти незаконної агресії РФ має право на завдання ударів по ворогу там, де вважає за потрібне, у тому числі на його території. Таку позицію зайняли представники Європейського Союзу.

Головні тези:

  • Європейський Союз розглядає дії України у Курській області як частину законного права на самооборону від незаконної агресії РФ.
  • Україна має право на завдання ударів по ворогу на його території в межах законної оборонної війни.
  • Дії ЗСУ на Курщині не суперечать обмеженням США на використання американської зброї, що постачається Києву.
  • Позиція Євросоюзу полягає у повній підтримці України у її законному праві на самооборону в контексті російської агресії.
  • Україна самостійно розв'язує питання щодо ведення війни і отримує підтримку консультаціями та зброєю від США.

Україна веде законну оборонну війну — ЄС

Про це 8 серпня у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано.

Ми вважаємо, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії, і в рамках цього законного права на самозахист Україна має право вражати ворога там, де вона вважає за потрібне, на своїй території, але також і на території ворога.

Пітер Стано

Пітер Стано

Речник ЄС

Так прокоментував Стано питання про те, чи вважатиметься наступальна операція Сил оборони України в Курській області частиною законного права українців на самооборону.

Речник ЄС наголосив, що позиція Євросоюзу щодо агресивної війни РФ проти України залишається незмінною і полягає у повній підтримці України у її законному праві на самооборону.

Наша принципова і загальна позиція полягає в тому, що Україна зазнала незаконної агресії. Отже, Україна веде законну оборонну війну. Згідно з міжнародним правом Україна має право захищати себе, і це право містить також завдання ударів по ворогу на його території.

Держдеп США прокоментував дії ЗСУ на Курщині

Дії України у Курській області не порушують обмежень США на використання американської зброї, що постачається Києву, заявив журналістам 7 серпня речник Держдепу США Метью Міллер.

За його словами, українці «не повідомили заздалегідь про свою тактику, але це не дивно».

Це війна, яку вони ведуть, — додав він, підкресливши, що Штати надають Україні необхідні засоби та консультації. — Стосовно ж щоденних ударів, іноді ми спілкуємося з ними, іноді — ні, — додав Міллер, наголосивши, що Україна сама ухвалює відповідні рішення.

Коментуючи відповідні заяви російського керівництва, він зазначив:

Я бачив повідомлення від російської влади. Це трохи забагато з їхнього боку — називати це провокацією, враховуючи, що Росія порушує територіальну цілісність і суверенітет України із 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?