В ОК "Південь" розкрили плани армії РФ щодо обстрілів енергоструктури
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОК "Південь" розкрили плани армії РФ щодо обстрілів енергоструктури

В ОК "Південь" розкрили плани армії РФ щодо обстрілів  енергоструктури
Джерело:  online.ua

Росія не відмовиться від практики регулярних обстрілів критичної інфраструктури України.

Джерело: керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

В ОК Південь розкрили плани армії РФ щодо обстрілів енергоструктури

Треба розуміти, що запас у них певний є. Він не такий великий, як на початку повномасштабного вторгнення, і навіть не такий великий, як перед минулорічною осінню, коли вони "розкошували", завдаючи масованих ракетних ударів. Але порахувавши, вочевидь зрозуміли, що "шахеди" дешевше, а задачі можуть виконувати майже такі самі. Очевидно, що зараз відпрацьовується тактика застосування мішаних ударів, оскільки ракети є та ще виготовляються, але запас їх менший, ніж дроновий і вони більш високовартісні. Тому, скоріш за все, атаки будуть мішаними. Ми розуміємо їхні пріоритети - скоріш за все, це буде енергетика. Їхній минулорічний блекаут, який вони намагалися влаштувати, все ж таки не був таким успішним. Розуміємо, що вони з тією самою впертістью "можуть павтаріть" - як вони це люблять казати. Нам треба бути готовими саме до цього, відпрацьовувати системи захисту, розуміти небезпеку і адекватно на неї реагувати, - сказала вона.

ППО України більше готові до зимових атак РФ

Україна готується до нових атак РФ на критичну інфраструктуру під час майбутнього опалювального сезону. Цієї зими засобів протиповітряної оборони в українських військ уже буде більше, ніж минулої.

Загроза атак на енергосистему залишається гострою після повідомлень про те, що Москва створила власні потужності з виробництва дронів-камікадзе на базі "Шахед-136".

Представник Головного управління розвідки Вадим Скибицький заявив минулого тижня, що Москва може почати використовувати більше "Шахедів" разом з ракетами, щоб спантеличити ППО України.

За його словами, російські атаки на енергетичну інфраструктуру можуть розпочатися наприкінці вересня чи на початку жовтня.

Але більшу частину пошкоджень, завданих минулої зими, було усунено, і Київ посилив свою протиповітряну оборону, у тому числі нещодавно подаровані німецькими системами Gepard. Військові стверджують, що одна така система збила п’ять "Шахедів" із моменту її першого застосування місяць тому – показник успіху 100%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?