В окупованій РФ Абхазії впав військовий гелікоптер Мі-24 — відео
Категорія
Події
Дата публікації

В окупованій РФ Абхазії впав військовий гелікоптер Мі-24 — відео

вертоліт
Джерело:  online.ua

2 квітня зазнав аварії ударний військовий вертоліт Мі-24 так званого Міністерства оборони Абхазії. Трьох членів екіпажу госпіталізували.

Що відомо про падіння гулікоптера Мі-24

Повідомляється, що гелікоптер здійснив "жорстку посадку" в Гульріпшському районі.

На місце події прибув глава МНС Лев Квіцинія. Причини події з'ясовують.

Гелікоптер належить абхазькому міністерству оборони.

Усі три члени екіпажу живі, розповів командувач абхазьких військово-повітряних сил Адгур Гумба. Їх доправили в лікарню, їхньому життю нічого не загрожує.

Мі-24 — це радянський/російський ударний вертоліт розробки, неофіційна назва — "Крокодил". Став першим радянським і другим у світі (після AH-1 "Кобра") спеціалізованим бойовим вертольотом, а також першим у світі багатосерійним спеціалізованим бойовим вертольотом зі знімним шасі. Серійний випуск розпочався 1971 року і триває досі.

Фото — wikipedia.org

Має безліч модифікацій, експортувався до багатьох країн світу. Активно використовувався в роки Афганської війни, а також у багатьох регіональних конфліктах.

Що відомо про падіння літаків РФ

У лютому вертоліт Мі-8 розбився в Карелії.

Також 12 березня в Івановській області РФ біля військового аеродрому "Північний" упав літак Іл-76. На борту було вісім членів екіпажу і сім пасажирів.

Окрім цього 14 березня у Магаданській області Росії розбився вертоліт Мі-8 із 20 людьми на борту, щонайменше 2 людини − за іншими даними 1 − загинули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?