В Оленівці загинули троє моїх найкращих друзів — старший сержант “Буйвол” із “Азова”
Категорія
Україна
Дата публікації

В Оленівці загинули троє моїх найкращих друзів — старший сержант “Буйвол” із “Азова”

Буйвол
Джерело:  online.ua

Старший сержант 12-ї бригади спеціального призначення Національної гвардії України “Азов” із позивним “Буйвол” в інтерв'ю Online.UA розповів про трьох найближчих друзів, яких вбили російські загарбники під час теракту в Оленівці.

Головні тези:

  • “Буйвол” наголосив, що ніколи не пробачить країні-агресорці РФ вбивство найближчих друзів.
  • На тлі війни доволі часто стають реальністю найбільші страхи, які є у воїнів.
  • Старший сержант підкреслює важливість солідарності та справедливості у часи війни, однак усвідомлює, що не всі люди готові йти на жертви заради своєї батьківщини.

Росія вбила найближчих друзів “Буйвола”

За словами Азовця, його друг, який пережив влучання у БТР, потім горів у ньому, пережив “Азовсталь”, бої в Маріуполі, служив разом з “Буйволом” — не повернувся з Оленівки.

Російські окупанти спалили його живцем під час масового вбивства полонених, яке відбулося у ніч на 29 липня 2022 року на території колишньої Волноваської виправної колонії №120.

Троє найкращих друзів — всі троє згоріли в Оленівці. Ви бачили фотографію “Махача”, де він стоїть поруч з Сашком Бабенком? Ось Сашко Бабенко був одним з моїх найкращих друзів. Він згорів в Оленівці. Коля “Адам”, Барановський Микола. Він теж згорів в Оленівці. І третій хлопець теж…

“Буйвол”

“Буйвол”

Старший сержант бригади НГУ “Азов”

“Махач”, Бабенко та “Буйвол”

За словами захисника, в “Азові” найчастіше просто “відсікають” імена та прізвища своїх побратимів.

Микола “Адам” Барановський

Саме тому “Буйвол” дізнався прізвище свого друга Олександра тільки після того, як він з'явився в списках загиблих в результаті російського теракту в Оленівці.

Ми віталися по позивних. І так ми знаходили цю сильну дружбу. Дуже сильну. І нас навіть не цікавили наші імена. Головне, що людина поруч. І ось — “Башня”. Троє людей. І всі троє згоріли в Оленівці. Як я тепер можу ставитися до Росії?

Сергій “Башня” Петренко

На війні втілюються найбільші страхи

Азовець зазначає, що один з його друзів дуже боявся загинути під час першого ж бою. За словами старшого сержанта, страх побратима призвів до того, що так воно і сталося.

Страх “Буйвола” також матеріалізувався — воїн залишився без ноги.

Але він загинув як гідний воїн, як чоловік зі зброєю в руках. Наші страхи завжди притягують те, чого ми боїмося. У мене є певна кількість людей, з якими я постійно спілкуюся, постійно на службі і так далі. У мене були люди, з якими я готувався щось робити, рухатися далі, розвиватися. Зараз з цих людей у мене залишилося 2-3 людини. З мого батальйону зі 74 людей залишилося 12-13 живих, частина з яких ще в полоні. З ким мені далі рухатися?

“Буйвол”

“Буйвол”

Старший сержант бригади НГУ “Азов”

Старший сержант також зазначає, що з його взводу залишилося лише кілька людей: один зараз на службі, а інший після поранення поїхав за кордон — у нього там сім'я, діти.

Ще один побратими “Буйвола” залишився без ноги, а інший — з уламком у голові.

А я — п'ятий — теж без ноги. Ось, п'ять людей. Я всіх згадав, порахував… Так, п'ять людей. Я вважаю це несправедливим. Але я не ходжу і не кричу на вулиці, що всі повинні йти воювати. Я толерантно до цього ставлюся. Я просто розумію, що життя таке — воно несправедливе.

Попри це, сам “Буйвол” зазначає, що намагається залишатися справедливим навіть у найскладніших життєвих ситуаціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?