В ОП відреагували на кадрові зміни у верхівці РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП відреагували на кадрові зміни у верхівці РФ

Михайло Подоляк
Джерело:  Михайло Подоляк

В Офісі Президента вважають, що перестановки пов'язані з тотальною мілітаризацією економіки й перебудовою систем постачання армії РФ.

Остаточний перехід РФ до воєнного «комунізму»

На думку радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, кадрові зміни високих посадовців в Російській Федерації свідчать про потребу ресурсного забезпечення "нескінченної війни".

Михайло Подоляк перерахував фактори, які свідчать про перебудову в російській управлінській вертикалі.

Остаточний перехід країни до воєнного «комунізму» (тотальна мілітаризація економіки й перебудова систем постачання армії) для ресурсного забезпечення «нескінченної війни». Перерозподіл функціонального впливу між традиційними кланами. Різке скорочення кількості впливових членів неформального навколопутінського «Політбюро 2.0». Розв’язання вічного завдання з приборкання армійської корупції (низведення групи Шойгу).

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк

Радник керівника ОП

Також, на думку Михайла Подоляка, одним з факторів є поступове видавлювання на периферію «палацових амбіцій» групи Патрушева. На думку радника керівника ОП це говорить про наростання недовіри всередині путінської вертикалі.

За словами Михайла Подоляка, Росія остаточно самоізолюється й намагатиметься масштабувати війну.

Вони намагаються розширити формати війни, паралельно переналаштовуючи економіку на функціонування в гостро/дефіцитних форматах, які так чи інакше здатні забезпечувати різке нарощування мілітарного складника — заявив Михайло Подоляк.

Радник голови ОП підсумував, що немає жодних варіантів, що Росія повернеться до адекватної участі в глобальних процесах, і тому будь-які переговорні формати неможливі.

Деталі кадрових змін в РФ

Кремлівський диктатор Володимир Путін звільнив з посади глави міноборони РФ Сергія Шойгу та замість нього запропонував призначити першого заступника керівника російського уряду Андрія Бєлоусова. 

При цьому в указі Путіна зазначається, що Шойгу призначається секретарем Радбезу РФ замість Миколи Патрушева.

Як повідомили в Кремлі, Патрушев залишиться в керівництві РФ, але його нова посада стане відомою протягом кількох днів.

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що останні події в російській політиці підтверджують інсайдерські дані про те, що диктатор Володимир Путін вирішив помститися главі Міноборони РФ Сергію Шойгу за провали солдатів РФ на українському фронті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?