В ОП заявили про початок процедури щодо призначення Залужного послом у Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП заявили про початок процедури щодо призначення Залужного послом у Британії

Залужний

Процедура щодо оформлення необхідних документів для призначення генерала Валерія Залужного на посаду посла у Великій Британії вже запущена.

Процедура призначення Залужного послом у Британії запущена

Надійшло відповідне подання міністра закордонних справ з такою пропозицією. Воно було підтримано та погоджено президентом України.

Андрій Сибіга

Андрій Сибіга

Заступник керівника Офісу президента

За словами Сибіги, "згідно з дипломатичною практикою, мають відбутися ще певні процедури після погодження кандидата і після цього, формальним фіналом цієї історії є указ президента про призначення послом, що відбудеться після отримання агреману британської сторони".

Призначення Залужного послом України в Британії

7 березня президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Президент сказав, що дипломатична робота — ініціатива Залужного.

Тепер британський уряд має погодитися прийняти Залужного як главу посольства України.

Нагадаємо, що 8 лютого Валерій Залужний залишив посаду Головнокомандувача ЗСУ.

ZN.UA з посиланням на джерела стверджує, що після звільнення зі своєї посади рішенням президента Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони.

Міністр оборони Рустем Умєров не запропонував Залужному '“якоїсь значимої військової посади, адекватної рівню підготовки і досвіду, як не запропонував її раніше і президент Зеленський”.

Видання заявляє, що на тлі цих умов, генерал Залужний прийняв рішення звільнитися з військової служби, щоб “мати можливість і право зайнятися іншою справою”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?