В ОПУ спростували інформацію про 7 противників України в НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОПУ спростували інформацію про 7 противників України в НАТО

В ОПУ спростували інформацію про 7 противників України в НАТО

Офіс президента України спростував інформацію про те, що сім країн НАТО виступають проти запрошення України до Альянсу. Ідею запрошення України підтримує абсолютна більшість країн-членів.

Головні тези:

  • Інформація про існування 7 противників України в НАТО є неправдивою та має за мету створення хибного враження про відсутність підтримки вступу України до Альянсу.
  • Більшість країн-членів НАТО підтримують ідею запрошення України до Альянсу, тоді як з рештою триває активна робота щодо цього питання.
  • Запрошення України до НАТО вважається ключовим елементом Плану перемоги, запропонованого президентом Зеленським для досягнення справедливого миру.
  • Президент України підкреслив, що країна не взяла на себе зобов'язання віддати свої території заради вступу до НАТО, підкреслюючи важливість запрошення в межах міжнародно визнаних кордонів.

Інформацію про "7 противників" запрошення України в НАТО є неправдивою

Чутки про те, що 7 країн проти запрошення України до НАТО, не відповідають дійсності. Вони поширюються для створення хибного враження про відсутність підтримки. Насправді більшість членів Альянсу підтримують ідею, а з рештою триває активна робота, — заявив прессекретар Офісу президента Сергій Никифоров.

Никифоров додав, що запрошення України до НАТО — це ключовий елемент Плану перемоги, який президент Зеленський презентував міжнародним партнерам і парламенту для досягнення справедливого миру.

Нагадаємо, видання Politico опублікувало матеріал про те, що План перемоги президента України Володимира Зеленського стикається з проблемою, оскільки базується на отриманні Україною запрошення до вступу в НАТО, а деякі ключові члени альянсу не зацікавлені в тому, щоб це сталося.

Противниками запрошення ніби є Німеччина, США, Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія.

Україна не згодна віддати свої території заради вступу в НАТО

Як заявив глава держави Володимир Зеленський, Україна хоче отримати запрошення на вступ до НАТО в межах міжнародно визнаних кордонів.

Попри це він додав, що запрошення має бути надане ще під час війни.

Друге, чому я наголошую на запрошенні? Тому що воно дається країні в міжнародно визнаних кордонах. І це для мене принципова річ: отримати запрошення під час війни… Це не просто запрошення, а запрошення, поки війна ще не закінчилася, — наголосив президент.

За словами Володимира Зеленського, Україна не визнає окуповані території як частину інших держав і не обговорює вступ до НАТО в обмін на ці території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?