В РНБО спростували вкиди про початок наступу армії РФ на Сумщині
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО спростували вкиди про початок наступу армії РФ на Сумщині

Центр протидії дезінформації
САУ армії РФ

За словами керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрія Коваленка, у прикордонних районах на Сумщині не проходять бойові дії.

Головні тези:

  • Армія РФ не починала бойові дії на Сумщині, що підтверджується керівником ЦПД при РНБО.
  • Російські окупанти пробують провести аналогічну операцію біля Вовчанська, але поки що сили оборони готові до будь-яких сценаріїв.
  • Село Рижівка на Сумщині знаходиться у "сірій зоні", але ситуація в ньому залишається стабільною від початку вторгнення.
  • Аналітики розповіли, що російські окупанти проводять провокації в околицях Рижівки, щоб відволікати українські резерви з інших напрямків.
  • Силові структури України мають бути готовими до будь-яких можливих загроз дій росіян в прикордонних районах Сумщини.

Яка ситуація у прикордонних районах на Сумщині

Коваленко зазначив, що наразі окупаційна армія РФ проводить спроби випробувати оборону українських військових в напрямку Рижівкі, однак ЗСУ завдають потужні удари по ворожих підрозділах і позиціях.

Сумська область. Станом на зараз — це не початок того ж, що було у Харківській області. Росіяни спробували промацати оборону в напрямку Рижівки, яка є "супутником" російського Тьоткіно. Активних дій в прикордонні наразі немає. Сили оборони ситуацію контролюють, ворог отримав вогневе ураження, — наголошує керівник ЦПД.

За його словами, вкид так званого очільника Чечні Рамзана Кадирова про нібито початок наступу окупаційної армії РФ на Сумщині є частиною ворожої ІПСО.

Порівнювати ситуацію з Харківською областю станом на 08:00 не варто. Чи лишається загроза дій росіян в прикордонні — так, — підкреслив Коваленко.

Що кажуть аналітики

Російські окупанти заявляють про нібито захоплення Рижівки на Сумщині.

За інформацією аналітиків порталу DeepState, цей населений пункт перебуває у так званій “сірій зоні” і ситуація в ньому не змінювалась від початку вторгнення окупаційної армії РФ.

Наших там практично не було, а село є сіряком, куди регулярно заходили ДРГ окупантів. Сьогодні "ахмат-чай" опублікував відео, як вони гуляють по селу і б'ють стволкою по навколишніх селах. Вони могли здійснити дану акцію і в будь-який інший день року, — зазначають аналітики.

Рижівка знаходиться за річкою, вона фактично була "сателітом" російського селища Тьоткіно в Курській області

Великої доцільності кидати туди сили — немає, адже треба контролювати і Тьоткине в такому разі.Чи планує ворог провести аналогічну як біля Вовчанська операцію — планує. Чи зробить він це — покаже час, — підкреслюють в DeepState.

На їхню думу, такі рухи російських окупантів здатні відтягувати українські резерви з інших напрямків, тому Сили оборони мають бути готові до подібних сценаріїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?