В Україні найближчим часом можуть скасувати відключення світла
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні найближчим часом можуть скасувати відключення світла

Енергосистема України

За словами радника прем'єр-міністра з питань енергетики Юрія Бойка, в Україні протягом кількох наступних місяців відключення світла матимуть незначний характер, або ж взагалі не застосовуватимуться. 

Головні тези:

  • Україна має намір скасувати або подекуди зменшити відключення світла у наступні місяці.
  • Зменшення споживання електроенергії через пом'якшення погодних умов та збільшення генерації призвело до відносного балансу в енергосистемі.
  • Енергетичні компанії проводять ремонти пошкоджених об'єктів та закликають переносити споживання енергії на денний час для зниження навантаження.
  • Керівництво “Укренерго” заявляє, що наразі не планує відключення електропостачання, підтримуючи додаткові потужності для забезпечення споживачів.
  • Важливою є ощадливе енергоспоживання та перенос енерговитрат на денний період для оптимальної ефективності сонячних станцій та зменшення навантаження на енергосистему.

Що відомо про перспективу скасування відключень світла в Україні

Бойко зазначив, що погода в Україні вже не така спекотна, а генерації в системі стало більше.

Відповідно, знизилось споживання. Ми, на жаль, будучи погодозалежними, дякуючи сьогоднішній погоді, перебуває у відносному балансі, - підкреслив радник очільника уряду.

В Україні скасовують відключення світла на кілька найближчих місяців
Енергосистема в Україні

У разі відсутності "зовнішнього впливу", Україна протягом наступних трьох місяців може перебувати в вищезгаданому відносному балансі.

Це означає, що якщо обмеження й будуть виникати, вони нестимуть незначний характер, - зазначає Бойко.

Що кажуть в Укренерго

Глава правління “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що енергетики продовжують роботу з ремонту пошкоджених в результаті атак злочинної армії РФ енергооб’єктів.

Він закликав українців переносити максимальне споживання електроенергії на денні години, з 11:00 до 15:00 заради зниження навантаження на енергосистему.

За його словами, “Укренерго” наразі не планує відключень світла.

Спекотна погода відступила на 10 градусів вниз, минулого тижня з планового ремонту вийшли додаткові генеруючі потужності. Споживачі отримали перепочинок на певний час. До всіх одне прохання - якщо є можливість, переносьте енергоспоживання наразі на денні години, з 11-ої до 15-ої. В цей час найбільша сонячна активність і комфортна температура для роботи сонячних станцій. І, будь ласка, звикайте до ощадливого енергоспоживання, особливо зранку і ввечері. Ця звичка всім нам знадобиться восени і взимку, - закликав Кудрицький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?