В Україні відкрили третій табір для полонених російських окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкрили третій табір для полонених російських окупантів

Військовополонені РФ
Джерело:  online.ua

До нового табору утримання військовополонених окупаційної армії РФ в Україні привезли перших полонених російських загарбників. 

Що відомо про відкриття нового табору для військовополонених з армії РФ

Зазначається, що через велику кількість полонених російських окупантів та блокування Росією проведення обмінів Україна змушена відкривати нові місця для утримання російських полонених.

За словами представників проєкту “Хочу жить”, ймовірно, це не останній подібний табір, який буде відкрито в Україні.

Наголошується, що навідміну від країни-агресорки Росії Україна дотримується норм Женевської конвенції щодо поводження із військовополоненими.

Зокрема, полонених російських окупантів утримують не в колоніях суворого режиму разом з ув'язненими, а в передбачених саме для військовополонених таборах і спецдільницях при СІЗО.

Їх не позбавляють зв'язку з рідними, до них пускають Міжнародний Червоний Хрест, вони мають змогу отримувати посилки та грошові перекази, працювати, займатися спортом і дозвіллям.

Що відомо про блокування Росією процесу обмінів військовополоненими

29 травня уповноважена з прав людини у Росії Тетяна Москалькова офіційно заявила, що влада РФ вирішила призупинити обмін полоненими з Україною й безпідставно звинуватила у всьому Київ.

На жаль, кілька місяців через Україну, яка постійно висуває нові надумані вимоги, обміни припинені, — цинічно заявила російська омбудсменка.

Раніше Москалькова публічно брехала про те, що надіслала українському омбудсмену Дмитру Лубінцю список із 500 полонених, яких Україна нібито відмовляється забирати вже кілька місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?