В Україні відкрито Офіс оборонних інновацій ЄС. Які перспективи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкрито Офіс оборонних інновацій ЄС. Які перспективи

Рустем Умєров
Умєров і фон дер Ляєн

20 вересня міністр оборони України Рустем Умєров разом із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили в Києві Офіс оборонних інновацій ЄС (EU Defence Innovation Office).

Головні тези:

  • Україна тісно співпрацює з Європейським Союзом у галузі оборонних технологій через відкриття Офісу оборонних інновацій ЄС.
  • Зусилля об'єднуються для спільних розробок у сфері IT та виробництві зброї, що є вирішальним у протистоянні з російською агресією.
  • Україна стала світовим лідером у технологіях дронів з великим потенціалом в оборонних технологіях.
  • Міністр оборони закликає європейських партнерів інвестувати в українських виробників для зміцнення обороноздатності.

У Києві відкрито Офіс оборонних інновацій ЄС

Це новий етап у відносинах України із Європейським Союзом у сфері оборонних технологій.

Головний фокус цієї співпраці — об'єднання зусиль для зміцнення обороноздатності. Особливу увагу приділяємо спільним розробкам у сфері IT та виробництві зброї, що стане вирішальним для перемоги над російською агресією.

Рустем Умєров

Рустем Умєров

Міністр оборони України

Зміцнюючи технологічні можливості України, ІТ-коаліція вже залучила понад 70 млн євро від 13 країн-учасниць, створивши безпечну ІТ-інфраструктуру для Сил оборони.

Наша дронова коаліція, до складу якої входять 16 країн-учасниць, забезпечила понад 500 мільйонів євро фінансування та передала тисячі дронів Україні.

Що Україна може запропонувати європейським партнерам

За останні 2,5 роки Україна стрімко стала світовим лідером у технологіях дронів. Сьогодні понад 500 українських виробників дронів і тисячі розробників створюють передові рішення для бойових дій. З річною виробничою потужністю до 3 мільйонів дронів Україна зарекомендувала себе як справжній оборонно-технічний центр.

Наша держава має величезний потенціал в оборонних технологіях, і я закликаю європейських партнерів інвестувати в українських виробників. Разом ми можемо значно посилити обороноздатність не лише України, але й усієї Європи, — сказав Умєров.

Наші головні цілі — відновлення миру та стабільності на континенті, а також забезпечення майбутнього України як повноправного члена ЄС. Продовжуємо зміцнювати нашу єдність і співпрацю заради перемоги!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?