В Україні винищувач F-16 потрапив в авіатрощу — WSJ
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні винищувач F-16 потрапив в авіатрощу — WSJ

F-16
Джерело:  The Wall Street Journal

Американське видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляє, що 26 серпня в Україні нібито розбився в авіатрощі винищувач F-16.

Головні тези:

  • Український винищувач F-16 розбився в авіатрощі 26 серпня за даними The Wall Street Journal.
  • Літак не був збитий ворожим вогнем, інцидент, ймовірно, стався через помилку пілота, проте під час російської ракетної атаки.
  • Україна отримала шість винищувачів F-16 в рамках співпраці з західними партнерами для підтримки обороноздатності країни.

Український винищувач F-16 потрапив в авіатрощу — WSJ

Український винищувач F-16 був знищений в авіакатастрофі 26 серпня, за словами американського чиновника, всього через кілька тижнів після того, як перший літак американського виробництва прибув в Україну.

За попередніми даними, літак не був збитий ворожим вогнем, хоча інцидент стався під час масованого російського ракетного обстрілу по всій країні в понеділок, сказав чиновник. Швидше за все, катастрофа сталася в результаті помилки пілота.

Повітряні сили ЗСУ поки що не коментували цю інформацію.

Також видання з посиланням на співрозмовників пише, що загалом у рамках першої партії постачання Україна отримала шість винищувачів F-16.

Винищувачі F-16 допомагали відбивати наймасованіший російський удар по Україні

Винищувачі F-16, надані західними партнерами, були залучені у відбитті наймасованішої комбінованої повітряної атаки Росії на Україну 26 серпня та успішно знищували ворожі ракети і дрони.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

F-16 дали дуже хороший результат. В рамках цієї величезної атаки ми з допомогою F-16 збили деякі ракети і дрони. І дякуємо партнерам за те, що надали нам F-16. Звісно, цього не досить, у нас їх небагато, і треба іще тренувати пілотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?