В Укренерго оприлюднили графіки відключень світла на 15 липня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укренерго оприлюднили графіки відключень світла на 15 липня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

За інформацією НЕК “Укренерго”, у понеділок, 15 липня, графіки відключень світла в Україні застосовуватимуться протягом усієї доби. 

Головні тези:

  • У понеділок, 15 липня, у Україні застосовуватимуться графіки відключень світла протягом усієї доби.
  • Є висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень в Києві та інших областях.
  • Міненерго сподівається на збільшення імпорту електроенергії з країн ЄС восени для покращення ситуації в енергосистемі.
  • Зменшення обсягів відключень світла планується на 20 липня з метою поліпшення стану енергосистеми.
  • Ситуація з електроенергією в Україні вимагає посилення технічних можливостей імпорту електрики для балансування системи.

Як діятимуть графіки відключень світла в Україні у понеділок, 15 липня

У повідомленні “Укренерго” зазначається, що з 16:00 до 24:00 застосовуватимуться 4 черги відключень світла одночасно.

В інші години діятимуть три черги відключень.

У ДТЕК додають, що в Києві, Київській, Одеській, Донецькій і Дніпропетровській областях висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень. Вони можливі теж впродовж всієї доби.

В Міненерго сподіваються на збільшення імпорту електроенергії з ЄС

За словами заступниці глави Міненерго Світлани Грінчук, у відомстві розраховують на збільшення обсягів імпорту електроенергії з країн ЄС восени.

В Україні очікують на поліпшення ситуації в енергосистемі
Енергосистема України

Дуже сподіваємося, що на осінь ми вже матимемо збільшені потужності, щоб ми могли імпортувати більше електроенергії. Бо це суттєвий інструмент балансування нашої енергосистеми у тому числі, - зазначила Грінчук.

Вона пояснила, що у Міненерго постійно працюють над збільшенням технічної можливості імпорту електроенергії з сусідніх європейських країн.

Необхідно розуміти, що будь-яке виробництво електроенергії в інших країнах все одно впиратиметься у технічну спроможність пропуску цієї електроенергії, - наголошує Грінчук.

Заступниця міністра також відзначила, що ситуація в енергосистемі України продовжує бути складною, і у ній зараз зафіксовано високий дефіцит.

У то же час, як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ситуація в енергосистемі України має покращитись вже десь у 20 числах липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?