Ветеран ЗСУ закликав до вирішення однієї з головних проблем міст України
Категорія
Україна
Дата публікації

Ветеран ЗСУ закликав до вирішення однієї з головних проблем міст України

Станіслав “Уксус” Дехтяр
Джерело:  online.ua

Ветеран 24-го батальйону "Айдар" Станіслав Дехтяр із позивним “Уксус” звертає увагу на те, що міста України досі не обладнані таким чином, щоб люди з інвалідністю відчували себе комфортно. Своїми спостереженнями захисник поділився в інтерв'ю Online.UA.

Головні тези:

  • Ветеран нагадує про важливість створення інклюзивних умов для людей з обмеженими можливостями.
  • Це відповідальність не лише держави, а й усіх свідомих громадян.
  • Дізнайтеся більше про Станіслава “Уксуса” Дехтяря та його історію боротьби за незалежність батьківщини.

Одну з головних проблем українських міст досі не вирішено

Як зазначає ветеран, міста України не готові до людей з інвалідністю, до людей на протезах, на милицях та на кріслах колісних.

От Сашко Терен — знаєте такого персонажа, напевно. У нього є дуже класна програма. “Відвал ніг”. Чувак робить класну роботу. Він їздить по містах та перевіряє їхню інклюзивність. Є розуміння, що дупа повна. Я не так багато по містах де був, але умовно великі міста, там де я бував, вони не готові. Якщо якісь нові простори створюються, то вони намагаються бути інклюзивними.

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Станіслав “Уксус” Дехтяр

Ветеран 24-го батальйону "Айдар"

Однак, як наголошує захисник, цього недостатньо, адже все це має бути за замовчуванням і без кислих облич.

Людині з інвалідністю має бути комфортно, а це означає, що держава та свідомі громадяни повинні нарешті почати розв'язувати наявні проблеми.

Поняття людини з обмеженими можливостями одразу ставить якісь чіткі рамки на людину, що вона чогось не може. І скільки у нас людей сидять по хатах і не можуть жити спокійне життя в місті.

Коротко про Станіслава “Уксуса” Дехтяря

  • Після початку широкомасштабного вторгнення чоловік записався до тероборони Збройних Сил України. Хоча був без військового досвіду, однак з великим бажанням захищати свою країну.

  • Спочатку Станіслав служив під Вугледаром, а потім його перевели на Бахмутський напрямок. У серпні 2022 року, під час оборони позиції, військовий зазнав важкого поранення.

  • У Львові боєць переніс дві операції, йому ампутували праву ногу.

  • Наразі ветеран займається волонтерством. Він збирає кошти у соцмережах для своїх побратимів і допомагає доправляти техніку на Донеччину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?