Вибору немає. Заступник командира 3 ОШБр попередив про небезпечну ситуацію на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибору немає. Заступник командира 3 ОШБр попередив про небезпечну ситуацію на фронті

Максим Жорін
Джерело:  online.ua

Заступник командира Третьої штурмової бригади, екскомандир полку “Азов”, майор ЗСУ Максим Жорін в інтерв'ю Online.UA пояснив, куди наразі рухається війна й чому переговори з Росією можуть стати крахом для України.

Головні тези:

  • Ситуація на фронті в Україні загострюється, але багато людей не усвідомлюють, наскільки вона небезпечна.
  • В армії РФ є серйозні проблеми, які також впливають на хід війни.
  • Максим Жорін закликає не довіряти Росії, адже вона наразі не зацікавлена у мирних переговорах з Україною.

Ситуація на фронті продовжує загострюватися

Максим Жорін не приховує, що наразі ми знаходимося на доволі складному етапі війни.

Попри це, не так вже й багато цивільних усвідомлюють, що насправді відбувається та наскільки небезпечною є ця ситуація.

Заступник командира 3 ОШБр звертає увагу на те, що українці навіть потроху звикають до того, що DeepState (інтерактивна онлайн мапа бойових дій — ред.) постійно рухається.

Ну, вже рухається і рухається. Він ж до тебе ще не дорухався, але вже до Покровська дійшов. А після Покровська що буде? Будуть інші міста. Це відчутно і нескладно помітити. Наші підрозділи виснажуються, вони майже не відпочивають. Їх там інколи можуть поміняти місцями, щоб очухались люди. Але загалом ця ситуація дуже складна. І єдиний варіант зараз — це в жодному разі не можна вестись на всю цю ахінею типу: “Все! Треба зупинятися, треба перемовини!”. Не можна в жодному разі це робити. Це як в бійці: ти б’єшся, ти виснажений, але в тебе вибору немає.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3 ОШБр, майор ЗСУ

Як зазначає Жорін, він не може заперечувати той факт, що в України менше людей, ресурсів та зброї, аніж у Росії.

Однак він закликав не забувати, що це не визначає, хто буде переможцем у війні.

Тому єдиний твій шанс — це просто стиснути кулаки, повністю зібратися і просто як божевільна тварина рватися і бити свого суперника.

В армії РФ є багато масштабних проблем

За словами замкомандира 3 ОШБр, російські загарбники на полі бою теж стикаються з величезними проблемами, однак їм легше це сприймати на тлі хоч якихось локальних успіхів.

Жорін прогнозує, що незабаром в армії РФ суттєво погіршиться ситуація з особовим складом, й ворог це відчує.

Тому що втрати в них просто скажені. Я не знаю, там дивізії просто стираються. Техніка на полі бою майже не з’являється — причому і в день, і вночі. Це пов'язано виключно з розвитком безпілотних систем на полі бою: FPV-дрони, скиди, бомбардувальники. Все це майже повністю прибрало важку техніку з поля бою. І зараз “рубляться” роботи і піхота. Ось так виглядає сьогодні поле бою. Крім них туди майже ніхто не заходить. Роботизовані комплекси з піхотою, роботизовані комплекси з іншими роботизованими комплексами, і те ж саме з боку ворога. Тому ситуація у нас реально важка, вона вкрай складна.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3 ОШБр, майор ЗСУ

Як зазначає Жорін, не можна недооцінювати те, що зараз відбувається на фронті, а також вірити, що Росія, мовляв, зацікавлена в перемовинах з Україною.

Замкомандира 3 ОШБр припускає, що країна-агресорка може погодитися на умовну перерву, однак вона одразу закінчиться, як тільки ворог перепідготується.

У цей час закінчаться будь-які домовленості, перемовини, обіцянки, про все це (росіяни — ред.) забудуть.

На переконання Жоріна, другий удар Росії по Україні може стати фатальним, тому не можна дати ворогу час на підготовку до нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?