Війна закінчиться, коли Україна переможе Росію — генерал Бундесверу
Категорія
Україна
Дата публікації

Війна закінчиться, коли Україна переможе Росію — генерал Бундесверу

Крістіан Фройдінг
Джерело:  RND

Бундесвер оптимістично налаштований щодо можливостей Сил оборони України завдати поразки російській армії з огляду на ту зброю, яку Україна отримує від партнерів.

Україна має більше точної зброї, ніж Росія

В інтерв’ю радіо RND голова Спецштабу по Україні в Міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг сказав, що Бундесвер впевнений в тому, що можуть зробити українські Збройні сили, тому що там впевнені в цінності підтримки, в єдності партнерів України, які працюють для досягнення бажаного результату.

Він зазначив, що наразі Україна та РФ ведуть інтенсивні дії й десь воюють за кожен метр — піхотою і танками, безпілотниками, артилерією, а також далекобійними засобами.

Більшість систем, які зараз використовує Україна, набагато точніші за своєю ефективністю, ніж російські. Це також означає, що вам потрібно менше боєприпасів. І лише з Німеччини цього року ми, мабуть, зможемо збільшити поставки артилерійських боєприпасів більш ніж удвічі. Однак, постачання боєприпасів залишається центральним питанням підтримки з боку Заходу, — сказав Фройдінг.

На запитання, коли закінчиться війна, німецький генерал відповів:

Це закінчиться, коли Україна її виграє. Територіальна цілісність і суверенітет України мають залишатися керівним принципом політичних дій, — додав Фройдінг.

Україні потрібно мобілізувати більше людей

Фройдінг вважає, що Україні потрібна мобілізація для поповнення втрат на полі бою та відновлення бойових підрозділів.

Україні, безумовно, доведеться мобілізувати більше солдатів — хоча б через цифри втрат, наскільки ми можемо судити, — сказав він.

За його словами, що мобілізація також потрібна, оскільки деякі з підрозділів ЗСУ перебувають на фронті вже 24 місяці і їх доведеться відновлювати.

Тип і масштаби мобілізації зараз обговорюють в Україні. Це політичний і соціальний переговорний процес, в якому демографічна ситуація в Україні також відіграє певну роль, — сказав генерал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?