Війська РФ почали штурми на новому напрямку Харківської області — експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ почали штурми на новому напрямку Харківської області — експерти

рф
Джерело:  ISW

Російська диверсійно-розвідувальна група ввечері 26 червня здійснила штурм кордону поблизу Сотницького Козачка на північний захід від Харкова, але війська РФ не починали наступальних дій у цьому районі. Це - частина зусиль Росії з розтягування українських сил уздовж кордону.

Головні тези:

  • Російські диверсійно-розвідувальні групи вчинили штурм кордону у Харківській області, що є частиною стратегії РФ з розтягування українських сил уздовж кордону.
  • Штурми на новому напрямку в Харківській області створюють оперативну неоднозначність та можуть спричинити розтягування українських сил на більш широкому фронті.
  • За відомостями, російські окупанти залишаються заблокованими на агрегатному заводі у Вовчанську, де тривають бої з українськими військами.
  • Ситуація у Харківській області надалі залишається напруженою через спроби російської сторони просунутися углиб території.
  • Експерти вважають, що наступ військ РФ у Харківській області потребує уваги та аналізу для ефективного протистояння.

Що відомо про штурм на новому напрямку у Харківській області

Російський військовий блогер стверджував, що війська РФ досліджують українську оборону в цьому районі і що напад, ймовірно, є частиною російських зусиль створити оперативну неоднозначність уздовж міжнародної прикордонної зони на північному сході України.

Ця оперативна неоднозначність є частиною зусиль Росії щодо подальшого фіксування та розтягування українських сил уздовж більш широкого фронту на півночі Харківської області, — зазначили в ISW.

27 червня бої тривали на північ і північний схід від Харкова, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські та українські війська продовжували бої поблизу Липців і Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська.

Ситуація у Харківській області

Російські війська розпочали новий наступ у Харківській області з 10 травня. ЗСУ вдалося зупинити просування окупантів, але бої продовжуються на Вовчанському напрямку та в районі Липців.

За останніми даними, російські окупанти залишаються заблокованими на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області. Загарбники намагаються пробитися туди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?