Військові РФ розвантажують крилаті ракети у порту Новоросійська — АТЕШ
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові РФ розвантажують крилаті ракети у порту Новоросійська — АТЕШ

ракета
Джерело:  АТЕШ

Партизани відстежили, як окупанти розвантажують ракети "Калібр" у порту Новоросійська РФ. Їхні загарбники використовують для ударів по Україні.

Головні тези:

  • Партизани виявили розвантаження крилатих ракет 'Калібр' у порту Новоросійська РФ, які використовуються для ударів по Україні.
  • Після удару українських спецслужб по штабу Чорноморського флоту у Криму, окупанти перекинули до порту Новоросійська близько 15 кораблів, що робить його важливим морським хабом для діяльності росіян у Чорному морі.
  • У квітні партизани розвідали військово-морську базу окупантів у Новоросійську, а в травні виявили зміцнення бази та залишені російські кораблі проєкту 11356Р та інші військові об'єкти.
  • Залишилися у порту фрегати, розвідувальний та ракетний кораблі, патрульний корабель з ракетним комплексом, що свідчить про зростаючу військову активність окупантів.
  • Останні дані підтверджують, що російські окупанти продовжують зміцнювати свою позицію у Новоросійську, реагуючи на потенційні загрози від дронів та інших ворожих атак.

Що виявили партизани у Новоросійську

Як зазначається, партизанам, які працюють у порту, вдалося розвідати процес вивантаження крилатих ракет "Калібр" у порту Новоросійська.

Наразі партизани працюють над тим, щоб виявити самі склади з цими ракетами.

Ми вивчаємо графіки прибуття кораблів та передаємо цю інформацію у потрібні руки, — зазначають у "Атеш

Що відомо про ситуацію в Новоросійську

Після удару українських спецслужб по штабу Чорноморського флоту у Криму у вересні 2023 року окупанти перекинули близько 15 кораблів у порт Новоросійська. З того часу він став головним морським хабом для діяльності росіян у Чорному морі у контексті війни в Україні.

У квітні партизани розвідали військово-морську базу окупантів у Новоросійську Краснодарського краю РФ. Вже в травні вдалося з'ясувати, що російські окупанти зміцнюють військово-морську базу в Новоросійську, сподіваючись захиститись від ударів дронів.

Наразі у Новоросійську залишилися два фрегати проєкту 11356Р: кораблі «Адмирал Эссен» та «Адмирал Макаров».

Також у порту залишилися середній розвідувальний корабель проєкту 864 типу «Меридиан», малий протичовновий корабель проекту 1124 «Альбатрос», десантний катер проєкту 21820 типу «Дюгонь» та малий ракетний корабель проєкту 21631 типу «Буян-М»

Залишився і один патрульний корабель проєкту 22160 типу «Василий Быков», що був дооснащений модульним зенітним ракетним комплексом Тор-М2КМ. Останній розгорнутий на задній палубі замість гелікоптера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?