Військові РФ зазнають великих втрат у Вовчанську на Харківщині — Сирський
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ зазнають великих втрат у Вовчанську на Харківщині — Сирський

Олександр Сирський
рф

Російські окупанти завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ та несуть дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів.

Головнокомандувач ЗСУ доповів про ситуацію на Харківщині

Головком ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що продовжує працювати у військових частинах на східному фронті.

Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно.

Олександр Сирський

Олександр Сирський

Головнокомандувач ЗСУ

У районі Липців (на захід від Вовчанська) ворог також зазнав втрат і перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій ЗСУ.

На Купʼянському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. За словами головнокомандувача, складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону та вийти до річки Оскіл.

Інтенсивні бойові дії тривають в районі Іванівського та на підступах до Часового Яру.

Сирський наголосив, що росіяни намагаються будь-якою ціною зачепитися за місто, використовують на цьому напрямку новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються протитанковими засобами та FPV-дронами ще при висуванні.

Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Росія кидає туди найбільш підготовлені підрозділи. У штурми йде піхота, бронетехніки, а також нерідко загарбники застосовують мотоцикли та багі, — повідомив Сирський.

Сирський додав, що головна мета роботи у частинах — це вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ, посилення резервами тощо.

Що відомо про російський наступ

З 10 травня 2024 року російська армія почала повторний наступ на півночі Харківської області. Росіяни дійшли до міста Вовчанськ біля кордону з РФ.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Сирський зазначив, що РФ розширила фронта на 70 кілометрів. За словами президент Володимира Зеленського, окупанти у Харківській області дійшли лише до першої лінії оборони.

Крім того, загарбники намагаються прорвати оборону українських сил у районі Авдіївки, а також захопити місто Часів Яр у Донецькій області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?