Винищувачі Швеції та Німеччини перехопили літаки РФ біля Латвії
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі Швеції та Німеччини перехопили літаки РФ біля Латвії

Винищувачі Швеції та Німеччини перехопили літаки РФ біля Латвії
Джерело:  Bild

Військово-повітряні сили Німеччини разом зі Швецією напередодні були підняті в повітря через російські винищувачі біля кордонів Латвії.

Головні тези:

  • ВПС Швеції та Німеччини перехопили російські винищувачі біля Латвії, які не виконували радіоспілкування.
  • Інциденти з російськими літаками поблизу Латвії піднімають напругу в регіоні Балтійського моря.
  • Раніше NORAD виявив і перехопив російські ТУ-95 та китайські H-6 літаки, які діяли в регіоні Аляски.
  • Російські та китайські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі, не порушуючи суверенність Америки чи Канади.

ВПС Швеції та Німеччини перехопили російські винищувачі поблизу Латвії

Як зазначається, німецькі та шведські літаки були підняті в міжнародний повітряний простір над Балтійським морем біля берегів Латвії через російські винищувачі, які спочатку не вдалось ідентифікувати.

Два німецькі винищувачі Eurofighter і два шведські літаки піднімались в повітря як запобіжний захід, щоб встановити контакт з російськими пілотами, оскільки літаки прямували у напрямку Латвії.

Російські літаки, очевидно, здійснювали політ у зв'язку з навчаннями за участю російських військових кораблів.

За словами речника ВПС Німеччини, на російських винищувачах були вимкнені транспондери, а пілоти не відповідали на радіозапити. Крім того, план польоту літака не був повідомлений заздалегідь, як це зазвичай буває у регіоні Балтійського моря.

Попередні інциденти з винищувачами РФ

24 липня біля узбережжя Аляски командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD — ред.) виявило, відстежило та перехопило два російські військові літаки ТУ-95 і два бомбардувальники КНР H-6.

Зазначимо, що військові літаки РФ та КНР "діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ)". Дії російської та китайської військової авіації не розглядалися як загроза.

Літаки Росії та КНР залишалися в міжнародному повітряному просторі та не входили в суверенний повітряний простір Америки чи Канади, — йдеться у заяві NORAD.

Варто додати, що китайські літаки H-6 (Xian H-6) є ліцензійними копіями КНР радянських реактивних бомбардувальників Ту-16.

NORAD є унікальним двонаціональним командуванням між США та Канадою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?