Влада Грузії збирається затвердити уряд попри протести опозиції
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Грузії збирається затвердити уряд попри протести опозиції

Влада Грузії збирається затвердити уряд попри протести опозиції
Джерело:  Ехо Кавказу

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що уряд країни буде затверджено, попри відмову опозиції визнавати результати виборів. За його словами, опозиція не “змогла прийняти поразку”.

Головні тези:

  • Опозиція Грузії відмовляється визнавати результати виборів та оголошує про протести проти затвердження уряду.
  • Партія “Грузинська мрія” лідирує на виборах до парламенту з результатом 54,23% голосів.
  • Росія здійснює фінансові втручання в грузинську політику через колаборантів та лобіювання вступу країни до Євросоюзу та НАТО.
  • Грузинські добровольці воюють на боці України для збереження її незалежності, не зважаючи на спроби Росії уплинути на політичну ситуацію в Грузії.
  • Спроби опозиції провести конституційний переворот та не визнання результатів виборів викликають політичну напругу в країні.

Прем'єр Грузії заявив, що уряд затвердять попри протести опозиції

Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе коментуючи заяви опозиції про "вкрадені вибори", заявив, що у них просто "не вистачило гідності змиритися з черговою поразкою".

За всі ці роки вони жодного разу не змогли прийняти результати виборів, гідно прийняти свою поразку. Вони зазнали поразки вдев'яте, — стверджує Кобахідзе.

Кобахідзе акцентував, що "будь-яка спроба оскаржити конституційний устрій неприйнятна". 

Слід ще раз підкреслити, що і в цьому випадку низка НУО разом із політичними, радикальними партіями виступили проти конституційного ладу цієї країни втретє за 4 роки. Але, це слабка спроба. Це відчайдушні політики, відчайдушна спроба хоч якось виправдатися перед власними виборцями, — заявив Іраклій Кобахідзе.

У Грузії підрахували майже всі голоси на виборах до парламенту

За результатами підрахунку 99,3% голосів на парламентських виборах у Грузії лідирує партія “Грузинська мрія”, яка наразі залишається при владі. Партія набрала 54,23% голосів.

Опозиційні партії показали наступні результати: «Коаліція за зміни» — 10,8%, «Сильна Грузія» — 8,76%, «Єдність — Національний рух» — 10,1% та «Гахарія — за Грузію» — 7,75% голосів.

Натомість опозиційні партії відмовилися визнавати результати виборів та анонсували акції протесту у разі остаточної перемоги партії влади. 

Підсумки голосування не визнає партія експрезидента Михайла Саакашвілі «Єдність-Національний рух».

Також вибори не визнає «Коаліція за зміни». Лідер політсили Ніка Гварамія стверджує, що «Грузинська мрія» здійснює конституційний переворот. Коаліція «Сильна Грузія» теж не погоджується з результатами виборів. 

Влада в Грузії окупована РФ

У 2014 році Мамука Мамулашвілі створив “Грузинський національний легіон”. Головною метою є допомога українському народу зберегти свою незалежність. “Грузинський легіон” став одним з найбільших іноземних військових формувань в Україні.  

Мамука розповів Online.UA, чому грузинські добровольці воюють за Україну, скільки кримінальних справ на них відкрили у Росії, як ФСБ працює у його рідній країні та чому перемога України важлива для Грузії. 

Росія змогла вкласти величезні фінанси у політичний напрямок Грузії. Грузинські колаборанти, як колишній прем'єр-міністр Іванішвілі, проникли у грузинську політику за допомогою обіцянок, що влада буде лобіювати вступ Грузії до НАТО та Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?