Влада РФ заявила про евакуацію тисяч дітей з Бєлгородщини та відселення сіл
Категорія
Події
Дата публікації

Влада РФ заявила про евакуацію тисяч дітей з Бєлгородщини та відселення сіл

іграшка
Джерело:  online.ua

Влада Бєлгородської області РФ вирішила вивезти дев'ять тисяч дітей з регіону у зв'язку з періодичними обстрілами території.

Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей

Як заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков, ухвалено рішення вивезти з Бєлгородської області в інші регіони Росії близько 9 тисяч дітей.

Велику кількість сіл на сьогоднішній день ми відселяємо, зараз плануємо вивезення близько 9 тисяч дітей з Бєлгорода, Бєлгородського району, Шебекинського округу, Грайворонського району... 22 числа 1,2 тисячі дітей їдуть до Пензи, Тамбова та Калуги, до Ставропольського краю... Систему вибудувано, — заявив Гладков.

Окрім цього 19 березня в Мінобороні РФ заявили, що на підльоті до Бєлгорода нібито збили 9 повітряних цілей. Від уламків постраждали три людини. У будинках вибиті вікна, є пошкоджені авто. В атаці терористи традиційно звинуватили Україну.

Що цьому передувало

12 березня російські добровольці з ЛСР, РДК та Сибірського батальйону, які воюють на боці України, заявили, що “йдуть на вибори” президента РФ.

Вони перетнули кордон з РФ і розпочали операцію у прикордонних областях Росії. Того ж дня бійці легіону "Свобода Росії" заявили, що взяли під контроль населений пункт Тьоткіно в Курській області.

13 березня російські добровольці опублікували спільну заяву, де анонсували удари по військових позиціях РФ у Бєлгороді та Курську і закликали місцевих жителів евакуюватися.

Згодом у РДК закликали всіх мешканців Курської та Брянської області, які не встигли або не мають змоги евакуюватися, негайно прослідувати в укриття.

Ввечері 14 березня у ГУР підтвердили, що російська влада блокує евакуацію мирних людей з Бєлгородської та Курської областей, де йдуть бойові дії.

Станом на ранок 15 березня, за даними російських добровольців з Легіону "Свобода Росії", гуманітарним коридором для евакуації скористалися 7000 машин з людьми у Бєлгороді та Бєлгородській області і 600 цивільних авто з Курська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?