Влада РФ запроторила до СІЗО дитину за спробу повалення режиму Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада РФ запроторила до СІЗО дитину за спробу повалення режиму Путіна

міліція РФ
Джерело:  online.ua

У Брянську заарештували учня 9 класу за нібито вступ до легіону «Свобода Росії» та допомогу проукраїнським силам у поваленні режиму диктатора Володимира Путіна.

Кремль боїться дітей, які виступають проти війни з Україною

Кілька днів тому пресслужба судів Брянської області офіційно підтвердила факт затримання неповнолітнього, якого звинувачують за участь у терористичній організації.

Прокремлівський телеграм-канал Shot вдень 4 квітня писав, що у Брянську затримали 15-річного учня дев'ятого класу.

Згідно з даними телеграм-каналу ASTRA, на юнака доніс однокласник.

Наразі відомо, що затриманий — це 15-річний Матвій Трещов (на фото йому 10 років, — ред.).

Фото: скриншот

Як стверджують російські силовики, підліток нібито в телеграмі вступив до легіону «Свобода Росії», в якому за Україну воюють громадяни РФ, та виконував їхні завдання.

До прикладу, школяр нібито фотографував у місті автобусні зупинки, площу Леніна, будівлю уряду.

Окрім того, наголошується, що дев'ятикласник нібито «намагався завербувати» до легіону однокласника, який, цілком можливо, і доніс на Матвія.

Матвій росте у неповній сім'ї, на обліку не перебуває. Відносно підлітка порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ. Його затримали та вже відправили до СІЗО.

Чому ЛСР для Путіна — ворог №1

В інтерв'ю online.ua заступник командира Легіону «Свобода Росії» з позивним «Цезар» заявив, що завдання ЛСР — не чекати смерті Путіна, а скинути режим диктатора, щоб захистити Україну й звільнити Росію.

“Цезар” поділився з нашими журналістами думками про те, чому збожеволів Путін, яким ЛСР бачить майбутнє Росії та перемогу України.

Ми ж несемо буквально інші цінності. Ми хочемо принести свободу народам Росії, зробити так, щоб російська людина і, скажімо так, представники інших народів Росії, всі вони були господарями на своїй землі, — заявив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?