ВМС ЗСУ включили до складу два нових естонських катери — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

ВМС ЗСУ включили до складу два нових естонських катери — фото

ВМС ЗСУ
катер

Військово-морські сили Збройних сил України включили до свого складу два нових катери, що їх наприкінці квітня цього року передала Естонія.

Які катери отримали ВМС ЗСУ від Естонії

Пресслужба ВМС підтвердила, що естонці передали сторожові катери EML Roland (Р01) і EML Risto (Р02).

Ці катери майже нові. Обидва були взяті на озброєння ВМС Естонії у 2020 році. Їх побудувала компанія Baltic Workboats (BWB).

Ці катери призначені для роботи в екстремальних погодних умовах і доволі маневрені. На озброєнні у них два великокаліберні кулемети калібру 12,7 мм та дистанційно керована бойова станція FN Sea deFNder (12,7 мм).

Тепер Roland і Risto отримали нові імена — «Ірпінь» (вже колишній Risto) і «Рені» (Roland).

Командування ВМС ЗСУ разом із естонськими колегами провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах. Тепер вони офіційно в строю і виконуватимуть бойові завдання, у тому числі із захисту цивільного судноплавства.

Допомога Україні від Естонії

Раніше Естонія надала Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни й гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби звʼязку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та сухі пайки.

Крім того, Естонія не лише надає Україні зброю, але й співпрацює з іншими країнами для посилення цієї допомоги. Так, у співпраці з Німеччиною, Нідерландами, Норвегією та Ісландією було передано польові госпіталі.

20 березня Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги на 20 млн євро. Туди ввійшли безвідкотні гармати, вибухівка, різні види артилерійських боєприпасів, протигази та снайперське спорядження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?