Волинські контрабандисти за допомогою дронів стежили за прикордонними нарядами — ДПСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Волинські контрабандисти за допомогою дронів стежили за прикордонними нарядами — ДПСУ

Держприкордонслужба України
Дрони

У помешканнях і господарських будівлях фігурантів справи ДПСУ виявила мотодельтаплан, 8 безпілотних літальних апаратів типу «Літак» і «Квадрокоптер», а також понад 2 тис пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Технологічний прорив: українські контрабандисти “працюють” з дронами

Волинські контрабандисти використовували БпЛА не лише для відправки цигарок за кордон, а й для стеження за діями прикордонних нарядів.

Про це повідомила Держприкордонслужба у Facebook.

Міжвідомча група, до якої входили військовослужбовці Волинського та Львівського прикордонних загонів, за силової підтримки прикордонників-спецпризначенців ДОЗОРу в помешканнях і господарських будівлях фігурантів виявила мотодельтаплан, 8 безпілотних літальних апаратів типу «Літак» і «Квадрокоптер», а також понад 2 тис пачок контрафактних тютюнових виробів і чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Окрім цього, було знайдено цілий цех із виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували деталі до безпілотників.

Вилучені БПЛА планується передати підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Вивчається можливість використання навичок осіб, причетних до протиправної діяльності, у протидії ворожим військам.

Російські ДРГ атакують кордони України

Росія почала активніше використовувати диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) поблизу кордону з Харківською областю. При цьому в регіоні зросла кількість ворожих обстрілів.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у ефірі телемарафону.

Він повідомив, що активність російських загарбників фіксується упродовж останніх кількох тижнів.

Раніше найбільше ми їх фіксували по Сумському напрямку. А за останні кілька тижнів ми бачимо зміну напрямку, а саме - у Харківській області. Ворог за останні кілька тижнів більш активно використовує ДРГ саме по Харківській області, – заявив Демченко.

Він припускає, що російські окупанти змінили напрямок застосування ДРГ, оскільки зрозуміли, що "на Сумському напрямку у них нічого не виходить".

Речник додав, що на прикордонні Харківської області значно зросла кількість ворожих обстрілів. При цьому обстріли не вщухають також у прикордонних районах Чернігівської й Сумської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?