Вперше у світі. Південна Корея збиватиме дрони КНДР лазерною системою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше у світі. Південна Корея збиватиме дрони КНДР лазерною системою

Дрон
Джерело:  Reuters

Південна Корея у 2024 році розгорне лазерну зброю для збивання північнокорейських безпілотників.

Головні тези:

  • Південна Корея планує розгорнути лазерну зброю для збивання безпілотників КНДР, що стане унікальним кроком у світі військової технології.
  • Лазерна програма “Проєкт "Зоряні війни” південнокорейської армії розроблена спільно з Hanwha Aerospace та дозволить більш ефективно реагувати на провокації зі сторони Північної Кореї.
  • Південна Корея планує переглянути питання надання зброї Україні, що може вплинути на геополітичну ситуацію у регіоні.
  • Чиновники Південної Кореї висловлюють стурбованість співпрацею Північної Кореї та Росії, яка потенційно загрожує міжнародній безпеці.
  • Розвиток новітніх технологій у військовій сфері відкриває нові перспективи для оборонних систем та глобальної безпеки.

Проєкт лазерної зброї “Зоряні війни”: що відомо

Агентство із закупівель озброєнь (DAPA) повідомило, що Південна Корея стане першою в світі країною, яка розгорне і використовуватиме таку зброю у військових цілях.

Сеул назвав свою лазерну програму "проєктом "Зоряні війни".

Лазерну зброю для ураження безпілотників південнокорейські військові розробили спільно з Hanwha Aerospace.

У заяві адміністрації програми оборонних закупівель повідомляють, що ця зброя є ефективною, тихою, непомітною і дешевою — 1,45 дол за постріл.

Наша країна стає першою країною в світі, яка розгортає і експлуатує лазерну зброю, і можливості реагування наших військових на провокації Північної Кореї з використанням безпілотників будуть ще більше посилені.

У DAPA назвали цю зброю такою, що змінює правила гри на полі бою в майбутньому. Якщо потужність цієї зброї збільшити так, щоб відповідати на загрози балістичних ракет і літаки більшого розміру.

Представник DAPA пояснив на брифінгу, що лазерна зброя збиває безпілотники, спалюючи променями світла двигуни або інше електричне обладнання безпілотників протягом 10-20 секунд.

Система була оцінена як придатна для ведення бойових дій у квітні минулого року після успішних випробувань бойовими стрільбами.

DAPA повідомило, що планує розробити вдосконалену версію зі збільшеною потужністю і дальністю дії.

Військові прагнуть посилити свої можливості реагування на малі БПЛА після того, як у грудні 2022 року п'ять північнокорейських безпілотників вторглися через міжкорейський кордон.

Південна Корея може постачати зброю Україні

Як заявив радник з національної безпеки Чана Хо Джина, Південна Корея планує переглянути питання про надання Україні зброї.

Видання підкреслює, що Чан натякав на зміну політики Південної Кореї щодо ненадання летальної допомоги Україні.

Чиновник заявив, що Південна Корея зберігатиме стратегічну невизначеність щодо типів озброєнь.

Конкретні заходи будуть розкриті пізніше, і буде цікаво подивитися, як Росія відреагує, а не розкривати наші плани заздалегідь, − сказав Чан.

Південнокорейський політик також висловив "серйозну стурбованість" і засудив підписання всеосяжного договору про стратегічне партнерство між Північною Кореєю і Росією, який спрямований на зміцнення взаємного військового та економічного співробітництва.

Він підкреслив, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано сприяє військовому посиленню Північної Кореї, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і буде об'єктом міжнародного розслідування та санкцій, і пообіцяв вжити відповідних заходів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?