Вперше за два роки. Шольц хоче зателефонувати Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше за два роки. Шольц хоче зателефонувати Путіну

Вперше за два роки. Шольц хоче зателефонувати Путіну
Джерело:  Die Zeit

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. Це буде їхня перша розмова за два роки.

Головні тези:

  • Канцлер Німеччини Олаф Шольц планує провести телефонні перемовини з російським диктатором Путіним, вперше за два роки.
  • Ціллю зустрічі у Німеччині стане формування єдиної позиції щодо ситуації в Україні серед лідерів країн, що підтримують Україну.
  • Планується, що президент США Байден також відвідає Німеччину та зустрінеться з українськими союзниками у форматі “четвірки”.
  • Важливим кроком в контексті розгляду ситуації в Україні стане відвідання Байденом військової бази США в Рамштайні.

Що відомо про наміри Шольца зателефонувати Путіну

Як зазначає видання, канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче провести телефонні перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним напередодні саміту G20 у Бразилії в листопаді.

Однак прохання про розмову поки що не надходило, — пише німецьке видання із посиланням на джерела в уряді.

Видання також зазначає, що Шольц може стати першим серед лідерів країн, які активно підтримують Україну, хто відновить прямий контакт із Путіним.

Остання телефонна розмова між ними відбулася в грудні 2022 року.

Також президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон востаннє мали безпосередній діалог із Путіним у 2022 році.

Що відомо про зустріч союзників України у Німеччині

Станом на сьогодні ці переговори організовують таємно, однак про них можуть все-таки оголосити згодом.

Згідно з останніми даними, очільник Білого дому прибуде з офіційним візитом до ФРН 10 жовтня й буде перебувати там щонайменше 2 дні.

Команда Олафа Шольца також має намір запросити до Німеччини французького лідера Еммануеля Макрона та британського прем’єра Кіра Стармера.

Як вдалося дізнатися журналістам, зустріч у так званому форматі "четвірки" буде стосуватися насамперед посилення підтримки України.

Окрім того, наголошується, що Байден планує відвідати військову базу США в Рамштайні.

Це буде другий візит до Німеччини чинного президента США за час перебування на посаді — проте перший державний. Байден здійснив свій перший двосторонній візит у Німеччину як президент США у 2022 році на саміті G7 в Ельмау у Баварії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?