Характерник, Сікач, Лис. ЗСУ використовують на фронті аналоги бронемашин США — відео бою
Категорія
Україна
Дата публікації

Характерник, Сікач, Лис. ЗСУ використовують на фронті аналоги бронемашин США — відео бою

Бронетранспортер
Джерело:  Defense Express

Використовуючи аналоги Humvee, MaxxPro і M113 на полі бою проти армії РФ, бійці Сил оборони України завадили ворожій ДРГ зайти в тил до українського підрозділу.

ЗСУ використовують саморобні аналоги бронетранспортерів та бронемашин США

У розпорядженні видання Defense Express опинилося відео бою одного зі спецпідрозділів Сил оборони України, в якому наші військові використовують саморобні аналоги американського бронеавтомобіля HMMWV (Humvee) та бронетранспортерів MaxxPro і M113 під назвами "Характерник", "Сікач" та "Лис" відповідно.

Бій проходив проти ворожої диверсійно-розвідувальної групи.

Як стверджує джерело, яке надало відео, подія відбулася в середині лютого на Запорізькому напрямку.

Ворог мав намір зайти у тил до наших військ, але його вчасно виявили з розвідувального безпілотника. На перехоплення групи висунувся український підрозділ, підсилений бронетехнікою.

Як відзначає джерело, нашим захисникам вдалося без втрат витиснути ворога на окуповані території. Чи є втрати у армії РФ під час цього бою — не повідомляється.

Підрозділи ЗСУ мають потребу у бронетехніці

Деякі підрозділи Сил оборони України через дефіцит бронетехніки використовують на полі бою аналоги різних американських машин — йдеться про кустарне виготовлення техніки з темпом по п’ять машин на місяць.

Це броньований автомобіль "Характерник", який є аналогом легендарного бронеавтомобіля HMMWV або Humvee, а також "Сікач", який візуально нагадує колісний бронетранспортер MaxxPro.

А нещодавно ГУР розповідало, що під час оборонної операції на Авдіївському напрямку "розвідники використовували зокрема бойові броньовики українського виробництва "Сікач" та "Характерник", які "чудово зарекомендували себе в бойових умовах".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?