"Хочу к своим”. ГУР та СБУ презентували спільний проєкт щодо виявлення ворожих агентів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

"Хочу к своим”. ГУР та СБУ презентували спільний проєкт щодо виявлення ворожих агентів в Україні

"Хочу к своим”. ГУР та СБУ презентували спільний проєкт щодо виявлення ворожих агентів в Україні
Джерело:  online.ua

25 липня Головне управління розвідки Міністерства оборони України та Служба безпеки України розпочинають спільний державний проєкт — “Хочу к своим”.

Головні тези:

  • Проєкт “Хочу к своим” спрямований на виявлення ворожих агентів РФ в Україні та організацію їхнього обміну.
  • Інформація про колаборантів буде оприлюднюватися на спеціальному сайті проєкту для стимулювання співпраці та добровільного припинення співробітництва з ворогами.
  • Зусилля українських спецслужб спрямовані на боротьбу з агентурною діяльністю РФ та спонукання росіян до тиску на власну владу для організації обмінів.

Як працюватиме проєкт “Хочу к своим”

Метою проєкту є стимулювання агентурної мережі РФ, яка працює на території України, до співпраці та добровільного припинення роботи на ворога в обмін на спеціальні умови.

Дія проекту також поширюватиметься на оточення колаборантів, які будуть анонімно надавати інформацію про діяльність ворожих агентів, прихильників «руського міра», які перебувають у процесі вербовки спецслужбами РФ, громадян Росії, які легально, чи нелегально перебувають на території України й хочуть виїхати в РФ.

Фото — online.ua

У рамках реалізації проєкту працюватиме офіційний сайт, на якому працівниками ГУР МОУ та СБУ буде оприлюднюватися інформація про зрадників України.

На сайті можна обрати регіон і буде продемонстровано колаборантів з різної області. Агентів РФ можна буде знайти за ім'ям та прізвищем. У профілі буде продемонстровано фабула його справи, відео інтерв'ю колаборанта за наявності. Також є окремий пункт, згода на обмін. Україна дає таку опцію, з метою повернення наших громадян, які потрапили в полон до окупантів.

Андрій Юсов

Андрій Юсов

Представник ГУР Міністерства оборони України

Фото — online.ua

Наратив “русские своих не бросают” не працює. РФ відмовляється визнавати військовополоненими власних агентів, які діяли в Україні на їх користь, — зазначають українські спецслужби.

Місія проєкту “Хочу к своим” полягає в організації обміну українських колаборантів на українських військовополонених, цивільних заручників, викрадених українських дітей, російських політичних в’язнів, яких засудили за підтримку України.

Також метою проєкту є спонукати громадян РФ, які мають сімейні та дружні зв’язки з колаборантами здійснювати тиск на російську владу щодо початку обмінів.

Скільки українців вдалося повернути додому в обмін на колаборантів РФ

Як повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, проведено 54 обміни — 3405 українців повернули додому.

Ми працюємо над поверненням кожного. Важливо те, що ми працюємо не тільки над поверненням військовослужбовців, а й цивільних. Проєкт “Хочу к своим” додаткова можливість повернення українців додому, — зазначив Дехтяренко.

Під час обміну, також повертають не тільки окупантів, а й працівників російських спецслужб які в Україні працювали під прикриттям.

Загалом від початку вторгнення СБУ відкрила понад 7 тис. впроваджень проти колаборантів РФ.

З усіх засуджених близько 500 на обмін погодились, 200 з яких погодились на надання своїх даних у цей сайт. На сайті зазначено час, скільки засуджені чекають на обмін, що свідчить про те, як Росія кидає своїх людей, — підсумував речник СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?