Хорватія виділила Україні нову військову допомогу на суму 300 млн євро
Категорія
Україна
Дата публікації

Хорватія виділила Україні нову військову допомогу на суму 300 млн євро

Пленкович
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович під час візиту у Київ 11 вересня повідомив про виділення додаткової допомоги для України на 300 млн євро. Загреб також поділиться своїм досвідом у сфері гуманітарного розмінування.

Головні тези:

  • Хорватія виділила Україні додаткову військову допомогу на суму 300 млн євро, що свідчить про підтримку та співпрацю між двома країнами.
  • Прем’єр-міністр Хорватії підтвердив намір продовжувати підтримку України та поділитися досвідом у гуманітарному розмінуванні.
  • Зустріч президента України з прем’єр-міністром Хорватії обговорила питання енергореконструкції та гуманітарного співробітництва.

Хорватія виділила Україні допомогу на 300 млн євро

Пленкович оголосив про виділення нової військової допомоги під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Він повідомив, що Хорватія продовжить і далі підтримувати Україну.

Додаткова допомога становить 300 мільйонів євро, і ми ділимося нашим досвідом у гуманітарному розмінуванні території. 

Андрей Пленкович

Андрей Пленкович

Прем’єр-міністр Хорватії 

Це підтверджує і Зеленський. Президент України подякував Хорватії за підтримку.

Дякую Хорватії за підтримку України! Окрема вдячність за оголошений сьогодні 11-й пакет військової допомоги.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Президент України

Під час зустрічі Зеленського і Пленковича розглянули такі питання як відбудова енергообʼєктів в Україні, повоєнне відновлення і гуманітарне розмінування.

Хорватія також виділила 5 млн євро на потреби українського енергетичного сектора.

Європейські країни допомагають Україні підготуватись до зими

У серпні країни домовились про поглиблення співпраці у сфері енергетики. Хорватія повідомила про готовність передати для України генерувальне обладнання.

Загреб бере активну участь у Фонді підтримки енергетики України. Його створили навесні 2022 року і за цей час він зібрав понад 410 млн євро.

Нещодавно стало відомо, що у Фінляндії почали збирати кошти на допомогу українській енергосистемі Україні. Конфедерація фінської промисловості сумісно з МВС організувала цей збір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?