Хто зможе зупинити Путіна та Росію — відповідь Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто зможе зупинити Путіна та Росію — відповідь Байдена

Джо Байден
Байден

На переконання американського лідера Джо Байдена, саме Україна може зупинити російського диктатора Володимира Путіна та агресію РФ.

Головні тези:

  • Байден попередив, що Путін не зупиниться в Україні, однак Україна може його зупинити.
  • НАТО посилить співпрацю з Україною на тлі російської агресії.
  • За словами генсека НАТО, війна Росії проти України допомогла виявити слабкі місця Альянсу та потребу у підвищенні спроможностей військ.

Байден вірить у перемогу України

Очільник Білого дому звернув увагу на те, що саме зараз Альянс “сильніший ніж будь-коли", адже до нього нещодавно приєдналися Фінляндія та Швеція.

Також вкрай важливим фактором є суттєве посилення так званого "східного флангу НАТО".

Попри це, як вважає Джо Байден, збільшення армії США та союзників на східному кордоні Альянсу не є достатнім, щоби зупинити Путіна та російську агресію.

Президент США вкотре нагадав, що головна ціль нелегітимного президента РФ — повне підкорення усієї України.

Він хоче покласти край українській демократії, зруйнувати українську культуру і стерти Україну з карти світу. І ми знаємо, що Путін не зупиниться в Україні… Не сумнівайтеся: Україна може зупинити Путіна — і вона це зробить.

Джо Байден

Джо Байден

Президент США

Американський лідер також озвучив прогноз, що Збройні сили України зможуть досягнути цього результату "разом з нашою колективною підтримкою", яку вони вже мають.

НАТО вирішив посилити співпрацю з Україною

Альянс вирішив взяти на себе головну роль у гарантуванні безпеки, навчанні та підвищенні спроможності України самостійно виробляти зброю.

З такою заявою виступив генеральний секретар блоку Єнс Столтенберг під час саміту НАТО у Вашингтоні.

У нас буде командування в Німеччині, там буде 700 осіб, і в деяких центрах у східній частині Альянсу. Ми робимо це також для того, щоб допомогти не лише підтримувати, а й спільно інвестувати та розвивати проєкти, підвищувати спроможність України самостійно виробляти зброю та боєприпаси, — заявив генсек.

Він також додав, що реалії війни РФ проти України допомогли побачити слабкі місця НАТО, зокрема величезні прогалини у сумісності військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?