Їм це не подобається. Що відомо про таємні переговори Путіна і Маска
Категорія
Політика
Дата публікації

Їм це не подобається. Що відомо про таємні переговори Путіна і Маска

Путін і Маск
Джерело:  The Wall Street Journal

Протягом двох останніх років американський мільярдер Ілон Маск регулярно контактує з російським диктатором Володимиром Путіним навіть попри загарбницьку війну, яку РФ веде проти України.

Головні тези:

  • Путін та Маск регулярно обговорюють особисті теми, бізнес та міжнародні питання.
  • Диктатор просив бізнесмена не активовувати його супутниковий сервіс Starlink над Тайванем.
  • Незважаючи на можливі ризики, уряд США не висловив застережень Маску щодо порушень безпеки під час його контактів з Путіним.

Що відомо про стосунки Путіна та Маска

Як вдалося дізнатися американським журналістам від своїх інсайдерів, диктатор та мільярдер у своїх регулярних бесідах найбільше приділяли увагу особистим темам, а також бізнесу і ситуації на міжнародній арені.

Окрім того, наголошується, що нелегітимний президент РФ попросив Маска уникнути активації його супутникового інтернет-сервісу Starlink над Тайванем, щоб зробити послугу очільнику КНР Сі Цзіньпіну.

Знання про контакти Маска з Кремлем, схоже, є великим секретом в уряді. Зокрема, кілька посадовців Білого дому заявили, що не знають про них.

Видання звертає увагу на те, що на тлі передвиборчого турне Дональда Трампа Пенсильванією Ілон Маск заявляв про важливість прозорості уряду США, а також почав стверджувати, що має доступ до урядових таємниць.

У мене є надсекретний допуск, але я повинен сказати, що... Причина, з якої вони тримають це в секреті, полягає в тому, що це дуже нудно, — сказав мільярдер.

Влада США немає важелів впливу на Маска

За словами представника Міноборони США, який відреагував на заяви мільярдера, Пентагон ніколи не коментує допуск, перевірку або статус будь-якої особи, “а також питання політики безпеки персоналу в контексті повідомлень про дії будь-якої особи".

Ще один інсайдер повідомив, що наразі уряд Штатів опинився перед серйозною дилемою, адже він сильно залежить від технологій Ілона Маска.

Що важливо розуміти, SpaceX запускає на орбіту життєво важливі супутники національної безпеки і є компанією, на яку покладається NASA для транспортування астронавтів на Міжнародну космічну станцію і назад.

Їм це не подобається, — заявив інсайдер, маючи на увазі контакти Маска і Путіна.

Попри це, американський уряд не озвучував мільярдеру жодних застережень щодо можливих порушень безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?