З якою метою ЗСУ тримали оборону у Кринках — відповідь нардепа Костенка
Категорія
Україна
Дата публікації

З якою метою ЗСУ тримали оборону у Кринках — відповідь нардепа Костенка

Військові ЗСУ
Джерело:  NV

За словами нардепа від партії “Голос”, секретаря парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Романа Костенка, українські військові виконали всі бойові завдання під час оборони плацдарму у Кринках на лівобережжі Херсонської області. 

Головні тези:

  • Українські війська виконали всі бойові завдання у Кринках, сприяючи розширенню плацдарму на лівобережжі Херсонщини.
  • Оборона у Кринках стала стратегічно важливою, допомагаючи на інших напрямках утримувати резервні сили окупаційної армії РФ.
  • За висновками нардепа Костенка, оборонці у Кринках виконали завдання з розширення плацдарму та просування у напрямку окупованого Криму.
  • Спроможність утримувати позиції у Кринках втрачена через дії російської армії, що призвело до виходу українських військ.
  • Костенко підкреслює важливість плацдармів у стратегічному плані та їх вплив на загальну обороноздатність.

Яку ціль переслідувала оборона плацдарму у Кринках і з чим пов’язаний відступ

Ми говоримо зараз просто про Кринки, не про все лівобережжя. Якщо говорити про все лівобережжя, там є присутність наших військ. Щодо Кринок, то в мене наша остання інформація, що ми повністю вийшли з цього населеного пункту у зв’язку з тим, що там вже неможливо утримувати позиції. Росіяни практично знищили цей населений пункт і там немає де триматись, - пояснює Костенко.

ЗСУ виконали всі бойові завдання у Кринках
Військові ЗСУ

За його словами, українські оборонці у Кринках від самого початку отримали завдання з розширення плацдарму та просування у напрямку окупованого Росією Криму.

Які бойові завдання українські військові отримали у Кринках

Костенко підкреслив, що українські військові зайняли Кринки та вели бойові дії в районі сусіднього населеного пункту Козачі Лагері, де було створено цілу низку плацдармів, що відтягнули на себе велику кількість резервних сил окупаційної армії РФ і не дозволили цим силам просуватись територією Запорізької області.

Там, за деякими, скажімо так, донесеннями, стояла і зараз стоїть парашутно-десантна дивізія, яка була скута, в тому числі, і цими плацдармами, які, вони боялися, що будуть розвиватися далі. Якби не було цих Кринок і якби не було наших плацдармів, то вони б більш спокійно маневрували своїми силами і засобами на інші напрямки. І щонайменше могли б прорвати або завдати більших втрат на інших напрямках, - пояснює нардеп.

Так, за словами Костенка, "цей плацдарм відіграв свою роль ... саме зі стратегічної точки зору і з точки зору допомоги на інших напрямках".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?