Загинув один із найкращих фотографів ЗСУ Арсен Федосенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Загинув один із найкращих фотографів ЗСУ Арсен Федосенко

фотограф
Джерело:  online.ua

10 червня стало відомо про загибель на фронті відомого фотографа Арсена Федосенка, який приєднався до лав Збройних Сил України весною 2022 року.

Головні тези:

 

  • Пам'ять про Арсена Федосенка залишиться живою завдяки його роботам, відомим як в Україні, так і за кордоном.
  • До повністю військової служби Арсен займався фотографією, був художником-графіком та автором численних фотовиставок.
  • Напередодні загибелі фотограф привітав колег з днем журналіста.
  • Трагічна загибель Арсена Федосенка - велика втрата для українського фото- та військового середовища.

На фронті загинув військовий фотограф Арсен Федосенко

Про трагічну загибель фотографа стало відомо з дописів у соціальних мережах

До ЗСУ приєднався весною 2022. Ми тоді з ним і познайомилися. Трохи пізніше, у травні, коли він з групою журналістів їздили по лінії фронту і робили репортажі про військовослужбовців, то перетнулися на Запоріжжі у Білогірї. Це була наша крайня позиція. Постійні обстріли. І він туди приїхав. Не налякався. Як і завжди. Він посміхався і робив фото. На нулі, — написав Борислав Береза.

Велика кількість світлин, які були опубліковані в офіційних джерелах Управління стратегічних комунікацій зроблені саме Арсеном Федосенком.

Військовий фотограф завжди ризикує життям, щоб ми побачили більше… Він показував усім нам обличчя українських героїв у пікселі. Він був… Страшне слово "був". Р@сня вбила його. КАБи, — написав Береза.

Останній допис на сторінці Арсена Федосенка був опублікований всього кілька днів тому — 6 червня. Арсен вітав своїх колег з днем журналіста.

Бути відкритим. Приймати й пропускати крізь себе чужий біль. Зберігати об‘єктивність. Заслужити довіру співрозмовника. Пам‘ятати кожного, з ким спілкувався востаннє, і його мрії. Робити все, щоб ми знали героїв, і не забули ворогів, — написав Арсен у своєму останньому дописі на Facebook.

Допомогти родині загиблого можна за реквізитами картки дружини Арсена: 5457 0822 5628 6910.

Загинув один із найкращих фотографів Збройних сил України — Арсен Федосенко. Це туга і невимовний біль, бо бачився з ним на "Книжковому Арсеналі", говорили про службу, але так і не зробили спільного фото, бо він завжди був по той бік апарату. Загинув як Герой, бо він ним і був, — наголосив Тарас Іщик і подякував за все, що вони робили разом.

Що відомо про Арсена Федосенка

Арсен Федосенко до повномасштабного вторгнення займався фотографією. Художник-графік за освітою.

Працював у видавничій, рекламній, навчальній галузях, завжди залишаючись художником. З 2010 року займався художніми й культурними фотопроєктами у співпраці з Національною філармонією України, посольством Італії.

Арсен — автор багатьох фотовиставок. Його різножанрові роботи відомі в Україні та за її межами, зберігаються у приватних колекціях України, Норвегії, Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?