Замах на Фіцо. Орбан переймається станом здоров'я прем’єра Словаччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Замах на Фіцо. Орбан переймається станом здоров'я прем’єра Словаччини

Фіцо
Джерело:  Reuters

За словами прем’єр-міністра Угорщини Орбана, навіть якщо Фіцо одужає, він залишиться без роботи на кілька місяців у критичний момент напередодні виборів до Європарламенту.

Орбан переживає за Фіцо

Віктор Орбан заявив 17 травня, що його словацький колега Роберт Фіцо перебуває «між життям і смертю» після скоєного на нього замаху.

Про це повідомляє Reuters.

Ми молимося за прем’єр-міністра (Роберта Фіцо — ред.) і вболіваємо за Словаччину. Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання та повернення до роботи. Роберт Фіцо знаходиться між життям і смертю.

Віктор Орбан

Віктор Орбан

Прем’єр-міністра Угорщини

За словами Орбана, навіть якщо Фіцо одужає, він залишиться без роботи на кілька місяців у критичний момент напередодні виборів до Європарламенту. Угорський політик зауважив, що вибори до Європарламенту разом із президентськими виборами у США «можуть визначити хід війни та миру в Європі».

У цій ситуації нам би дуже знадобився Роберт Фіцо і налаштована на мир Словаччина.

Замах на Фіцо: що відомо

15 травня прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо госпіталізували у тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень. Подія сталася після засідання уряду в словацькому місті Гандлова.

МВС заявило, що виконавець замаху здійснив п’ять пострілів у Фіцо. Словацька поліція висунула звинувачення 71-річному Юраю К.

У лікарні, в якій перебуває словацький прем’єр після отриманих поранень, заявили, що стан Фіцо був «стабілізований, але залишається дуже тяжким».

З окремою заявою з цього приводу виступив глава Міноборони Словаччини Роберт Каліняк.

Він офіційно підтвердив, що наразі лікарі працюють над подальшим покращенням стану Роберта Фіцо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?