Запрошення України до НАТО є частиною "плану перемоги" — Єрмак
Категорія
Україна
Дата публікації

Запрошення України до НАТО є частиною "плану перемоги" — Єрмак

Офіс Президента України
Запрошення України до НАТО є частиною "плану перемоги" — Єрмак

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що запрошення України до НАТО є важливою частиною плану перемоги, розробленого президентом Володимиром Зеленським.

Головні тези:

  • Запрошення України до НАТО є стратегічно важливим кроком для зміцнення безпеки та позиції країни в регіоні.
  • План перемоги, розроблений президентом Зеленським, включає військові та дипломатичні аспекти, спрямовані на підвищення обороноздатності України.
  • Україна активно закликає своїх партнерів до інвестицій у вітчизняне виробництво зброї та підтримки в ударах по території Росії для захисту своїх інтересів.
  • Президент Зеленський планує представити план перемоги українському народу та міжнародній спільноті з метою зміцнення національної безпеки та відновлення економіки країни.

У Зеленського підтвердили, що запрошення України до НАТО є частиною плану перемоги

Як зазначив голова Офісу президента Андрій Єрмак, план перемоги складається з військової та дипломатичної частини.

Ми дуже стараємося. Без кораблів ми знищили Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, ми зупинили російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху ми повернули війну в Росію.

Андрій Єрмак

Андрій Єрмак

Керівник Офісу президента

Голова Офісу президента також закликав партнерів посилити інвестиції у виробництво української зброї й відзначив важливість зняття обмежень для України на удари по території Росії, а також надання дозволу на використання заморожених російських активів.

В кінці виступу Андрій Єрмак додав, що запрошення України до НАТО є частиною плану та порадив партнерам припинити зважати на погрози щодо ескалації з боку Росії.

Що відомо про план перемоги України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цього місяця представить план перемоги України президенту США Джо Байдену, а також республіканцю Дональду Трампу та демократу Камалі Гарріс.

Як зазначають журналісти, план складається з чотирьох ключових пунктів.

  • перший — гарантії безпеки від західних країн, подібні до пакту про взаємну оборону в межах НАТО;

  • другий — продовження наступу на Курську область Росії для посилення позицій України у переговорах;

  • третій — запит на конкретне сучасне озброєння;

  • четвертий — міжнародна фінансова допомога для відновлення української економіки, що постраждала від війни".

Журналісти підкреслюють, що для України важливим є збереження підтримки США, особливо з огляду на можливе повернення Дональда Трампа до влади, який раніше натякав на можливість закінчити війну через територіальні поступки з боку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?