Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розкрив феномен Білецького та "Редіса"
Категорія
Україна
Дата публікації

Заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розкрив феномен Білецького та "Редіса"

Жорін та Білецький
Джерело:  online.ua

Заступник командира Третьої штурмової, екскомандир полку “Азов”, майор ЗСУ Максим Жорін в інтерв'ю Online.UA пояснив, як Андрію Білецькому та Денису “Редісу” Прокопенку ще за життя вдалося увійти в історію України та безпосередньо вплинути на долю батьківщини.

Головні тези:

  • Жорін розповідає про професіоналізм та залученість Білецького та “Редіса” до своєї роботи та захисту України.
  • Заступник командира 3 ОШБр нагадує, що саме Андрій Білецький створив один із найкращих підрозділів в Україні — “Азов” та Третю окрему штурмову бригаду.
  • На переконання Жоріна, російській полон дійсно вплинув на “Редіса”, загартував його, однак не зміг зламати.

Жорін зізнався, як ставиться до Білецького та “Редіса”

Як зазначає Жорін, з командиром бригади НГУ “Азов” Денисом “Редісом” Прокопенком у нього дружні стосунки уже протягом багатьох років.

Дружба поєднує Жоріна й з командиром Третьої штурмової бригади Андрієм Білецьким, який також є засновником та першим командиром “Азова”.

Сьогодні Андрій Білецький раніше командував звільненням Маріуполя у 2014 році. Ініціював та командував операціями зі звільнення Широкиного та низки населених пунктів на Донеччині у 2015 році. Виступав організатором кампанії масових вишколів для цивільних перед повномасштабним вторгненням, а також проводив операції з деблокади Маріуполя.

Так склалося, що з самого початку і до сьогодні я воюю під командуванням Андрія Білецького. Вважаю, що він надзвичайно професійна людина. На відміну від мене він більше схожий на військового. Так само насправді, як і “Редіс”. І один, і другий — це реально професійні люди, які фанатично ставляться до роботи зі своїм підрозділом і до захисту України.

Максим Жорін

Максим Жорін

Заступник командира 3 ОШБР, майор ЗСУ

Жорін нагадує про те, що саме Андрій Білецький створив полк “Азов”, який заступник командира Третьої штурмової вважає одним з найкращих підрозділів.

Потім він з нуля створив Третю штурмову бригаду і також зробив її одним з найкращих підрозділів.

Командир Третьої штурмової бригади Андрій Білецький

Тому і з Білецьким, і з “Редісом” у мене дружні стосунки, але у випадку і з Андрієм в нас є ще ієрархія, оскільки я його підлеглий, а дисципліна все ж таки в нас на першому місці. У мене ще є з ним окрім дружніх стосунків є ще і робочі відносини.

Чи змінився “Редіс” після полону

За словами Максима Жоріна, після полону Дениса Прокопенка він бачив дуже рідко.

Попри це, зв’язок не обривається ніколи, хоча й заступник командира 3 ОШБр та командир “Азова” воюють на різних напрямках.

Командир полку “Азов” Денис “Редіс” Прокопенко, Герой України

Жорін зізнається, що у них було вкрай мало можливостей, щоб побачитися наживо.

Це розкіш сьогодні для військових — просто спланувати собі відпочинок якийсь. Тому ми спілкуємось. Мені складно сказати, чим змінився. Я думаю, що змінився. Такий життєвий досвід не може не змінювати людину. У випадку з “Редісом” — це точно гартування.

За словами Жоріна, поки триває війна — у нього немає часу та можливості зустрічатися навіть з найближчими друзями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?